Hızlı başlat özelliği Windows'u yavaşlatır mı?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Hızlı başlat özelliği açılması Windows'u yavaşlatır mı? Ben hızlı başlat açtım ve %80 daha hızlı açıldı. Kapanışta farkı olmadı. Duyduğuma göre Windows bunları dosya halinde kaydediyormuş. Kaydettiği dosya kalıntı olarak kalıyor mu yoksa her seferinde sürekli dosya mı kaydediyor? Eğer böyle olursa Windows yavaşlar diye düşünüyorum ve diskimden alan azalır. Eğer sürekli kaydetmiyorsa ya da düşük boyutlu bir dosya olarak kaydediyorsa açacağım. Kusura bakmayın birazcık değişik anlattım ama maalesef bu türlü anlatabildim.

Kapatılması stabilizeyi artırır ve biraz yer tasarufu sağlar. Ancak asıl amacı bilgisayarı kapatırken oturumu kaydederek bir sonraki açılışta, daha önce kaydedilen oturumu hızlıca yüklemek. Bilgisayarı yeniden başlat ile normal kapatıp açma arasındaki süreyi fark edebilirsiniz. Bilgisayarı yeniden başlat dediğinizde kaydedilen eski oturum silinip yenilenir.

Eğer kapatırsanız bilgisayarınız normal önyükleme'ye kavuşur. (ALINTIDIR)

Hızlı başlat özelliği eski windows sürümlerinde ki hazırda beklet özelliği. Yani bilgisayarı kapatmıyor. İşlemci sürekli aktif. Görev yöneticisinden işlemciyi seçersen çalışma zamanından bu durumu anlayabilirsin. Bilgisayar sürekli açık olacağı için bu özellik sayesinde tabiki de işlemciyi yoracak. Bende SSD olduğu için ben kapalı kullanıyorum bu yüzden erken açılıp açılmamasını önemsemiyorum ama işlemci sağlığı için bence bu özelliği kapalı tutmalısın.

Benim sormak istediğim bu değildi.

Bunu öğrenmek istiyorum:

Windows bunları dosya halinde kaydediyormuş. Kaydettiği dosya kalıntı olarak kalıyor mu yoksa her seferinde sürekli dosya mı kaydediyor?

Peki bu ayar nasıl kapatılır dostlar? bende ssd var yerim çok boş ama gine de performans arttırırsa kapatmak istiyorum.

Benim sormak istediğim bu değildi.

Bunu öğrenmek istiyorum:

Windows bunları dosya halinde kaydediyormuş. Kaydettiği dosya kalıntı olarak kalıyor mu yoksa her seferinde sürekli dosya mı kaydediyor?

Dediğim gibi bunun işlemci performansına etkisi var mı ? SSD diskimde baya yer var 2-3 MB için uğraşmayayım.

İkinizin sorularının cevabı burada var. TIKLA

Kısaca, evet kayıt defterinde dosyalar yer kaplar.
Ve evet işlemciyi sürekli çalıştırmayacağı için, onu yormaz.

Hocam 256 GB SSD diskim var ve 150 GB boş alan var sizce yapmama gerek var mı? İşlemci hızım düşük olduğundan soruyorum teyit amaçlı.

İkinizin sorularının cevabı burada var. TIKLA

Hocam, bir tane daha soracağım. Bunu öğrenim yeterli. Dosyalar genel olarak tahmini ne kadar boyut? Ve bunlar CCleaner gibi programlar ile temizlenebilir mi? Kısacası 1 yıl diyelim böyle yaptık. Bu dosyalar hâlâ kalacak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…