Hızlı başlatma kapatılmalı mi?

Gerek yok. Açık kalsın.
Valla ben diskimde hiberfil.sys dosyasının yani hazırda bekletme dosyasının kapladığı alandan kurtulmak için yönetici haklarıyla açılmış bir komut istemine "powercfg -h off" yazarak hem hızlı başlatmayı hem de hazırda bekletmeyi kapatıyorum. Ayrıca bu sayede bilgisayarı "Yeniden Başlat" diyerek yeniden başlatmaya gerek kalmadan, direk kapatıp açarak BIOS'a ve Boot menüsüne girebiliyorum. Ve açılış süresi konusunda da çok büyük bir fark olmuyor.

Eğer SSD kullanıyorsanız kapatın gitsin bence. HDD kullanıyorsanız sorun yaşamadığınız sürece açık kalsın.

Kapatmanın performansa etkisi olur mu? (Yine performans bağımlısı ben )
Sadece açılış hızında biraz yavaşlama olabilir. O da sadece kapalı bilgisayarını açarken oluyor ve SSD varsa çok az oluyor bu yavaşlama. Onun dışında performans konusunda en ufak bir sorun bile yaşamazsın.
Mesela ben uzun yıllar hiç performans sorunu yaşamadım hızlı başlatma seçeneği kapalıyken.

Ancak HDD kullanıyorsan sorun yaşamadığın sürece kapatmanı tavsiye etmem. Çünkü HDD'li bilgisayarlarda hızlı başlatma özelliği bariz bir şekilde fark ettiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…