Hızlı başlatma nedir?

401916

Hectopat
Arkadaşlar merhaba Windows'ta hızlı başlat seçeneğini gördüm. Bu ayar nedir? Ne işe yarar? Açık kalmalı mı? Anlatırsanız sevinirim.

Hocam bu seçeneğin SSD'ye bir zararı olur mu? Görev yöneticisinden baktığımda çok uzun zamandır bilgisayar açık gözüküyor geceleri fişi çekmeme rağmen.

Açılırken hızlı açılmasına yarıyor ancak kapanırken daha yavaş kapanmasına sebebiyet veriyor diye biliyorum. Bilgisayar kapanırken daha sonra daha hızlı açılması için bazı dosyaları veya özellikleri kaydediyor ve bu yüzden kapanma gecikiyor. Ama açılması hızlanıyor. Sanırım böyle.

Hocam bu seçeneğin SSD'ye bir zararı olur mu? Görev yöneticisinden baktığımda çok uzun zamandır bilgisayar açık gözüküyor geceleri fişi çekmeme rağmen.

Peki sisteme zararı olur mu? Bir de kapatınca daha stabil olduğunu duymuştum. Bu doğru mu?

Şahsen kendi SSD'mde 2 yıldır açık olmasına rağmen bir sıkıntı yok ama içiniz rahat etmiyorsa kapatabilirsiniz sonuçta SSD her şekilde hızlı açılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı