Hızlı, kaliteli kolay bozulmayan USB flash bellek tavsiyesi

karacicek

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Verilerimi yanımda taşımak, gerektiği yerde hemen (PC / dizüstü) takıp kullanabilmek için bir flash belleğe ihtiyacım var.

Çoğu verilerim Word Excel olsa da, ara ara yoğun PDF bulunan dosyalarım da var. Gerektiğinde onları aktarabilmem gerekiyor.

Bu yüzden hızlı okuma, hızlı yazma ya sahip veri transferi yapabileceğim bir flash belleğe ihtiyacım var.

Bütçe 800.TL civarı en fazla 1.000.TL

SanDisk Ultra 128 GB USB 3.0 flash bellek - sdcz48-128G-U46 __469.TL aklıma yattı gibi.
Biraz fazla bilgim olmayan bir ve de bir sürü ürün var. Pek işin içinden çıkamadım.

Kingston datatraveler Max DTMAX/256GB __ ürüne baktım bellek kapasitesi bana lazım olanın çok çok üzerinde. Fiyatı biraz tuzlu 1.664.TL

Masa üstü PC ve dizüstü donanımı çok eski değil.
Evdeki PC anakartım _ MSI B550M Pro-VDH Wi-Fi AM4 DDR4 4400(OC) HDMI dvg VGA M.2 USB3.2 Wi-Fi mATX anakart.

Diz üstü PC ise Huawei Matebook D16 2024 Intel Core i5 13420H 16 GB 1TB SSD.

Bu PC'lerde kullanabileceğim en hızlı ve kaliteli kolay kolay bozulmayan bir flash belleğe ihtiyacım var.

Öneri ve tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

@karacicek Hız konusunda genellikle tüm USB'ler ilk saniyelerden sonra hızları çakılır. Genellikle 3.0 olanlar plastik kasa ise 5-10MB/s, demir kasa ise 10-20MB/s civarı görülüyor.
İllaki düşüyorlar ama demir kasa olunca enazından ısısını kasa yoluyla atıyorlar. Plastik kasalar biraz içi fırın gibi oluyor, dışına yansımasa bile.

Sizin attığınız Sandisk'te kişiden kişiye 5-20MB/s giderken, Kingston ise 50MB/s altına düştüğünü söylemişler. Kingston'ın fiyatına zaten SATA veya NVMe SSD'yi kutusu ile almak daha mantıklı olur.

Ömür konusunda pek birşey diyemem. Flash bellekler SSD'ler kadar sağlıklı olmuyorlar ve donanımlarıda belli olmadığı için fikrim yok.

Şu model iyi gibi duruyor:

Yorumlar kısmında da hız testleri var:
Crystaldiskinfo testlerinden çok aktarma testlerine bakın.

Son düzenleme:
Teşekkürler öneri için.

Bütçemi aştım ama , en azından biraz daha uzun ömürlü ve fazla ısınma sorunu olmadan daha uzun süre kullanabileceğimi düşündüğüm bir ürün aldım.

Hiksemi T300S 512GB 560MB/s Taşınabilir SSD

512.Gb Bu kadar büyük bir alana ihtiyacım yok aslında. Ama tabi bu bu gün için.... 1 - 2 yıl sonrasını tahmin edemem.

Hız ve verilerimin güvenliği , ayrıca nazik olmayan uzun ömürlü bir ürün olduğu için tercih ettim.

Teşekkürler öneri için.

Bütçemi aştım ama , en azından biraz daha uzun ömürlü ve fazla ısınma sorunu olmadan daha uzun süre kullanabileceğimi düşündüğüm bir ürün aldım.

Hiksemi T300S 512GB 560MB/s Taşınabilir SSD

512.Gb Bu kadar büyük bir alana ihtiyacım yok aslında. Ama tabi bu bu gün için.... 1 - 2 yıl sonrasını tahmin edemem.

Hız ve verilerimin güvenliği , ayrıca nazik olmayan uzun ömürlü bir ürün olduğu için tercih ettim.
Hakkında pek donanım bilgisi yok. Hiksemi firmasıda pek kaliteli ürünlere sahip firma değil. Zaten kendi üretmiyor donanım.

Umarım sizi mutlu eder, şahsen ne olduğu belli olmadığı için almazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı