Hızlı okumak sağlıklı mı?

Durmazzali47

Hectopat
Arkadaşlar son zamanlarda hızlı okuma tekniklerine bakıyorum. 30 saniyede 1 sayfa okumaktan falan bahsediyorlar. 1 sayfa derken küçük bir sayfa da değil, dünya klasiklerinden bir sayfa okumak 30 saniye sürmeli diyorlar. Ben ise 1 sayfayı 2-2, 5 dk da okuyorum. 200 sayfalık bir kitabın 2-2, 5 saat de bitmesi gerektiğini söylüyorlar. Ben ise 6-7 saatte anca bitiririm. Yani anlamıyorum, nasıl yapıyorsunuz? Bu şekilde okumaktan zevk alıyor musunuz? Örneğin kitabı okurken karşınıza bir betimleme çıktı temponuzu yavaşlatıp, betimlemenin içins dalarak ortamı hayal etmeye çalışmak, kitaptaki ahenge kendinizi kaptırmak gibi şeyler ne olacak? Bilmiyorum ama gerçekten bu şekilde zevk almanın bir yolu varsa ve bu sağlıklı bir şey ise ben de 30 saniyede 1 sayfa okumak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu reklam, kimse 30 sn okumaz, okusalar bile zevk alamaz. 1 dk en iyi. 2 dk çok onu 1 dk yapsan yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…