Benim ileride kâtip vb. olmak gibi bir hedefim yok fakat klavyede olabildiğince hızlı yazmak istiyorum. Bildiğiniz üzere de maalesef ki Türkçeye özel bir dizilim olduğu ve Türkiye'de bunun için mekanik bir klavye vb. çıkartacak birisi olmadığı için almaktan çekiniyorum. Ne görünüşleri hoşuma gidiyor ne özellikleri var ne de başka bir şeyleri var. Ne yapmalıyım? Hızlı yazmama çok etkisi olur mu?
F klavye kullananlar, Q klavye kullananlara göre daha hızlı yazar çünkü Q klavyenin çıkış amacı, daktiloda tuşların birbirine yapışmaması için en çok kullanılan tuşların, birbirlerinden uzak olarak yapılmasıdır. F klavyede, Türkçede en çok kullanılan kelimelerin hepsi; tuşların hepsi birbirine yakındır ve F klavye kullananlar, daha hızlı yazar. Kâtiplik sınavına Q klavyeyle de girebiliyorsunuz da olabildiğince hızlı yazmak istiyorsanız, F klavye şart.
F klavye kullananlar, Q klavye kullananlara göre daha hızlı yazar çünkü Q klavyenin çıkış amacı, daktiloda tuşların birbirine yapışmaması için en çok kullanılan tuşların, birbirlerinden uzak olarak yapılmasıdır. F klavyede, Türkçede en çok kullanılan kelimelerin hepsi; tuşların hepsi birbirine yakındır ve F klavye kullananlar, daha hızlı yazar. Kâtiplik sınavına Q klavyeyle de girebiliyorsunuz da olabildiğince hızlı yazmak istiyorsanız, F klavye şart.
Hocam öyle de herhangi bir mekanik vb sürümü olmadıgı için alasım gelmiyor. Sonuçta ben de oyun oynayan birisiyim, şu an okulda bulduğum F klavye ile yazıyorum işkence gibi pek açıklayıcı olmuyor o yüzden.
Hızlı yazamaya etkisi olsa da katiplik düşünmüyorsanız bence gereksiz, o kadar hızlı yazmanın pek de faydası yok bence. Ama eğer istiyorsanız sadece keycaps alıp neredeyse tüm mekanik klavyeleri TR-F’e dönüştürmek mümkün.
@QuasarWhisper_2, F klavye dersleri ben de aldım. Mekanik klavyeyi F klavye yapıp öyle kullanıyordum. Yaza yaza alışıyorsunuz, bir süre sonra bakmadan yazıyorsunuz.
Hızlı yazamaya etkisi olsa da katiplik düşünmüyorsanız bence gereksiz, o kadar hızlı yazmanın pek de faydası yok bence. Ama eğer istiyorsanız sadece keycaps alıp neredeyse tüm mekanik klavyeleri TR-F'e dönüştürmek mümkün.
Haklı olabilirsiniz fakat daha rahatı varken neden olmasın? Ayrıca Q klavyede Türkçe harflere çok zor tıklayıp genelde hata yapıyorum, bunda daha rahat geldi.
@QuasarWhisper_2, F klavye dersleri ben de aldım. Mekanik klavyeyi F klavye yapıp öyle kullanıyordum. Yaza yaza alışıyorsunuz, bir süre sonra bakmadan yazıyorsunuz.