Dostlarım selamlar,
Hjc rpha 71 kaskımı yaklaşık 5000+ Km'dir kullanmaktayım. Bu kaskı aldığımda çok sessiz, çok kaliteli naraları atan YouTuber'lere kanarak aldım.
Motosikletim Triumph tiger 900 rallypro, touring kaskı touring makinede kullanıyorum diyebilirim. Daha önceki kaskım da nexx in ortalama bir kaskıydı.
Gelin kısaca bu kask neden alınmaz, kullanıcı deneyimimi size aktarayım.
27.09.2025 İstanbul --> Bolu --> Sakarya --> Kocaeli --> İstanbul gezimden sonra bunu yazma gereği duyuyorum artık.
Doubled bağlantısı --> koptu(!), doubled bağlantısının sallanmaması için olan çıtçıtı o kadar dandikmiş ki, 2 aylık kullanımda koptu, sonrasında itirazlar, hjc Europe'ye mailler vs ile kaskım değişti.
Çene altından rüzgar alıyor --> evet, çene pedi takılı, evet bildiğiniz buff kullanmama rağmen çenem 140-150km hızlarda üşüdü. Bildiğiniz kapalı kaskta buff takılıyken çenem üşüdü!
Aşırı derece yol sesi alıyor --> evet, sessiz diye övülen kaska kulak tıkacı kullanan ben dahi tahammül edemiyorum, 70-80 Km'yi geçtikten sonra yol sesi eğer kulak tıkaçsız kullanırsanız zamanla duyu kaybına sebebiyet verir, evet yanlış okumadınız, uzun yolda kulak tıkacınız olmazsa bu kaskla zamanla duyu kaybınız olacak!
Benim için bir kaskta olmazsa olmazlar güvenlik, konfor. Bu arkadaş konfor namına hiçbir şeyi sunamıyorken; maalesef güvenlikte de ciddi endişelerim var ve ilk defa bir kaskı 1 yıl dolmadan kenara atacağım, ilk bütçe oluşturduğum dönemde rafa71 rafa kalkacak.