Rehber HJC RPHA 71 neden almamalısınız?

Beijo

Kilopat
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
ÖĞRENCİ
Dostlarım selamlar,

Hjc rpha 71 kaskımı yaklaşık 5000+ Km'dir kullanmaktayım. Bu kaskı aldığımda çok sessiz, çok kaliteli naraları atan YouTuber'lere kanarak aldım.
Motosikletim Triumph tiger 900 rallypro, touring kaskı touring makinede kullanıyorum diyebilirim. Daha önceki kaskım da nexx in ortalama bir kaskıydı.
Gelin kısaca bu kask neden alınmaz, kullanıcı deneyimimi size aktarayım.

27.09.2025 İstanbul --> Bolu --> Sakarya --> Kocaeli --> İstanbul gezimden sonra bunu yazma gereği duyuyorum artık.

Doubled bağlantısı --> koptu(!), doubled bağlantısının sallanmaması için olan çıtçıtı o kadar dandikmiş ki, 2 aylık kullanımda koptu, sonrasında itirazlar, hjc Europe'ye mailler vs ile kaskım değişti.
Çene altından rüzgar alıyor --> evet, çene pedi takılı, evet bildiğiniz buff kullanmama rağmen çenem 140-150km hızlarda üşüdü. Bildiğiniz kapalı kaskta buff takılıyken çenem üşüdü!
Aşırı derece yol sesi alıyor --> evet, sessiz diye övülen kaska kulak tıkacı kullanan ben dahi tahammül edemiyorum, 70-80 Km'yi geçtikten sonra yol sesi eğer kulak tıkaçsız kullanırsanız zamanla duyu kaybına sebebiyet verir, evet yanlış okumadınız, uzun yolda kulak tıkacınız olmazsa bu kaskla zamanla duyu kaybınız olacak!

Benim için bir kaskta olmazsa olmazlar güvenlik, konfor. Bu arkadaş konfor namına hiçbir şeyi sunamıyorken; maalesef güvenlikte de ciddi endişelerim var ve ilk defa bir kaskı 1 yıl dolmadan kenara atacağım, ilk bütçe oluşturduğum dönemde rafa71 rafa kalkacak.

Ben kullanmıyorum ama çok yakın bir arkadaşım africa twinde kullanıyor. Aşırı memnun. Hatta kaza yaptı, gitti aynısını tekrar aldı.

Senin yaşadıklarının aynısını ben Scorpion exo 1400 air 2 carbon kaskla yaşıyorum. İç pedleri o kadar dandik ki katlanıyor ve belli bir süre kafada kalınca iğne gibi batmaya başlıyor. Kulak tıkacı takmama rağmen rüzgar sesi rahatsız ediyor ve çene pedi olmasına rağmen rüzgar alıyor.

Güya bu da incelemelerde en sessiz kasklardan birisi olarak lanse ediliyor. Bir sonraki kaskım için rpha 71 düşünüyordum. Onu da rafa kaldırdık. Shoei'lere bakmaya başladım şimdiden.

Türkiye'de birçok kullanıcı memnun RPHA71'den... Çünkü Türkiye'deki birçok kullanıcı Şile'de gözleme yemeye giderken motor kullandığı için, otoyol, yüksek sürat deneyimi çok kısıtlı... Şehiriçi kullanımı için etrafta rüzgarı kesen çok fazla faktör olduğu için ve dikkatiniz sürekli trafikte olduğu için anlayamıyorsunuz. Ne zaman otoyollara çıkıyorsunuz, 70-80-90 km/h hızlarını geçiyorsunuz, işte o zaman anlıyorsunuz ki kask çok ses alıyor.

Ses alma olayı, intercom bağlantısı kaynaklı vs vs vs denebilir, bu yoruma saygı duyarım... Ancak kardeşim, buff takılı iken, Eylül ayında, hafif serin bolu dağ yollarında, tam kapalı kaskta insanın çenesi üşür mü yahu!

Velhasıl, kullanıcı dostu bir kask değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…