Hobi amaçlı 3D yazıcı onerisi

Sfather

Kilopat
Merhaba. Taksitle bir yazıcı almayı planlıyorum. Benim için önemli olan yazma haznesinin genişliği. Ne kadar büyük o kadar iyi yani. Bilgisayar kasaları tasarlıyorum(kağıda çizip tahtadan kesiyorum fakat hiç 3B çizmedim). Daha önce hiç 3D yazıcılar ile işim olmadı. Önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca basit çizimler yapabileceğim, vida yeri vs. açabileceğim basit çizim programı, siteleri önerilerinize açığım. Upgrade işi zor mu yarın bir gün baskı hızını artırmak istesem nozulu değiştirmekle bitiyor mu aydınlatırsanız sevinirim. Filament basan yazıcı almak istiyorum. Reçine yıkama vs. uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Butceniz nedir? Hayir baski hizi arttirmak sadece nozzle ile olan is degil. Cizim programi icin Fusion 360 oneririm.

Butceniz nedir? Hayir baski hizi arttirmak sadece nozzle ile olan is degil. Cizim programi icin Fusion 360 oneririm.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi ama 10 -13 bini çok geçmek istemiyorum. 2.el alsam taksit yapamam. Fiyat performans a çok kafa yormadan herhangi biri alınıp geçilse de olur mu bilemedim.

Filament kullanılan printerlarda ortalama baskı hacmi XYZ'de ortalama 22x22x25cm civarlarında, bu boyutlar işini görüyorsa Ender 3 V3 SE 7000TL civarlarında geziniyor. Baskı hızı giriş seviyesinin bir miktar üstünde, muhteşem mi? Değil tabii ki ama paket olarak iyi.

Makinenin daha sonradan hızını arttırman için hotendinin değişmesi gerekli, sadece nozül ile delik çapını büyüterek daha kaba baskı alarak toplam baskı süresini kısaltabilirsin. Belli bir noktadan sonra hotend değişimine ek olarak anakartın yeteneklerinin de daha iyi olması gerekir. Sonradan yapılan bu işlerde donanımın da bu hızları destekleyebilecek seviyede olması gerekir ki bu genelde olmaz ya da belli sınırlar içinde kalman gerekir. Baştan fabrika çıkışlı hızlı ürün almak çoğunlukla daha ucuza gelir.

Ender 5 S1 alınabilir bütçeniz o kadar varsa. Ender 3 V2 de alabilirsiniz çok daha ucuza ama 5 S1 modeli 3 v2'nin upgrade edilmiş hali gibi düşünün. 5 S1 modeli 3 V2 modelinden çok daha hızlı çıktı alabiliyor otomatik tablalama filament sensörü vs. var.

Max gibi etiketlere sahip büyük hacimlileri gördüm sanki hocam. Upgrade a açık ya da baştan upgrade edilmiş, en uygun yazıcı öneriniz Nedir peki?

Filament kullanılan printerlarda ortalama baskı hacmi XYZ'de ortalama 22x22x25cm civarlarında

Max gibi etiketlere sahip büyük hacimlileri gördüm sanki hocam. Upgrade a açık ya da baştan upgrade edilmiş, en uygun yazıcı öneriniz nedir peki?

Creality'nin bir modeli vardı adını unuttum. Yatayda sınırsız uzunluğa sahipti yani bant vardı çıktı geldikçe banttan geçiyordu. Hacim büyük isterseniz o modele bakın derim. Ender 3 v2'nin upgrade edilmiş versiyonu ender 3 S1 Pro diyebiliriz. Onun da geliştirilmiş (senin upgrade edemeyeceğin upgradler yapılmış) hali ise ender 5 S1 diyebilirim.

Maxlar bütçeni aşar, Plus takılı modellere bakarsan belki. Ben Elegoo Neptune 4 kullanıyorum, makine hızlı, ben ön siparişten çok uyguna almıştıma ama fiyatı neredeyse %50 arttı. Onun Neptune 4 Plus'ı çıktı, TR'de yakında satışa çıkar, eli kulağında, o olabilir belki, limite takılmaz ise düşünebilirsin.
Ya da Creality markasının uygun hız ve baskı hacimli ürünlerine bakabilirsin.

Son düzenleme:
Neptün 4 ler nasıl hocam. Birde illa hepsiburada trendyol n11 mi alayım. Güvenilir ucuza site var mıdır?

Hangi model ki hocam

Bi bug falan oldu herhalde yazınız okunmadı, Neptün yazınızı görmeden yazmıştım Neptün 4 u şuana kadar en çok o içime sindi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…