108971

Kilopat
Makaleler
13
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle herkese iyi geceler. Şu aralar hobi arayışı içerisindeyim. Sürekli yapılabilecek veya sürekli yapılamasa bile zevk verecek hobi önerileriniz var mıdır? Mesela örnek olarak marangozluğu önerdiniz diyelim, marangozluğa ilk kez başlayanlar için detaylı önerilerinizi bekliyorum. Aklımda şu an amatör fotoğrafçılık, kendi oluşturduğum alfabe ile günlük veya metin yazmak var. Onlar hakkında da önerileriniz var ise önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz klasik olacak ama kitap okuyor musun? Bence okuyorsundur ama yine de sorayım dedim.

Şuan benim de hobiye ihtiyacım olduğunu fark ettim. Keşke uçuk ama günlük hayatta rahatça yapılabilecek fikirler duyabilsem .

Şuan benim de hobiye ihtiyacım olduğunu fark ettim. Keşke uçuk ama günlük hayatta rahatça yapılabilecek fikirler duyabilsem .
Boş sigara paketi biriktirmek. Gerçekten çok zevkli

Kendi hobilerimden örnekler vereyim. Siz seçin.

-Blender gibi bir 3D yazılımı öğrenmek. Kendi dünyanızı tasarlamak çok zevkli oluyor. Bir ton öğreniyorsunuz.
Tek zevkli olmayan şey renderi beklemek. Özellikle yüksek örnek sayısı ve çözünürlük kullanıyorsanız ölüm.

-Yazılım dili öğrenmek. Her konuda işinize yarar.

-Elektronik öğrenmek. Edindiğim en güzel hobilerden biri. Arduino ile yazılım donanım bir arada öğrenmesi çok güzel ve ufuk açıcı.

-Balık tutmak. Oltanıza hiç balık gelmese bile zevkli oluyor. Gelince daha bi zevkli oluyor. Hem spor hem hobi. Stres atıyor karşılığında balık alıyorsunuz. Bir arkadaşla beraber olta atmak daha zevkli. Bir anda kendinizi kim daha çok balık tutacak yarışında bulabiliyorsunuz.
(Eğer hiç balık tutamamışsanız evdekilere rezil olmamak için balıkçıdan birkaç balık satın alıp ayıbınızı(!) örtebilirsiniz )

-Motor ya da bisiklet sürmek. Yine arkadaş ile daha güzel olan bir hobi-spor. Şahsen cips ve içecek ile dağların zirvelerine çıkıp manzarayı izleyip son hız aşağı inmek aksyon dolu, tehlikeli ve eğlenceli.

-Doğa yürüyüşleri. Yine yalnız kalmamakta fayda var. Doğayı inceleye inceleye gitmek ferahlatıcı. Hele bir de Tomb Raider ve Bear Grylls hayranı iseniz ormanlara çok farklı göz ile bakıyorsunuz; engebeli zeminlerde, devrilmiş ağaçlarda parkur yapabiliyorsunuz.

-Herhangi bir müzik aleti çalmayı öğrenmek. Ben piyano çalmayı öğrendim. Gerçekten beyni ve koordinasyonu geliştiriyor. Yaklaşık 5 yıldır çalıyorum.

-Uzay gözlemi. Merakınız varsa teleskop almanızı öneririm. Neredeyse her açık gecede çıkar gökyüzünü izlerim. Ne kadar küçük ve önemsiz olduğunu hissettiriyor insana. İnsanoğlunun hırsalrını sorgulatıyor.

-Mikroskobik dünya gözlemi. 100TL'ye aldığım (sanırım 6 sene oldu) 3 ayarlı mikroskop ile bakmadığım bir şey kalmadı. Gerçek anlamda evde bulunabilecek her şeyi inceledim. Elime iğne batırıp kanımı inceledim, saç, toz, kutikula, epidermis, her türlü sebze meyve örneği... (Ağzımı açık bırakan gözlemlerden en etkilisi sperm incelememdi. Kuyrukların yukarı aşağı sinüs grafiği gibi bir hareket değil de dairesel hareket yaptığını o sırada öğrendim. Çok farklı duygular yaşıyorsunuz kendi ürünlerinize bakınca.) İnsana önemini gösteriyor.
(Şu sıralar mikroskobu genelde elektronik işler amacıyla kullanıyorum.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…