Hobi olarak yazılım nasıl öğrenilir?

C# başla derim ben, Java ile yakın diller hem yazım şekli hem de high level mantığı olarak. Java da başlayabilirsin. Kafam kaldırır dersen direkt low level dillere bak.
Neden C# sizce? Bu sene YKS'ye gireceğim. Ana hedefim YKS.
Yazılımı kafa dağıtmak için öğrenmek istiyorum. Oyunlardan pek zevk almıyorum. Kafa dağıtacak bir şey arıyorum.
C# zor olmaz mı?

Bir de ben bir Linux kullanıcısıyım.

Neden C# sizce? Bu sene YKS'ye gireceğim. Ana hedefim YKS.
Yazılımı kafa dağıtmak için öğrenmek istiyorum. Oyunlardan pek zevk almıyorum. Kafa dağıtacak bir şey arıyorum.
C# zor olmaz mı?
Yaygın bir dil de ondan. Oyun oynamaktan zevk almıyorum demişsin ama yapmaktan alıyorsan çoğu oyun motoru C# scripti kabul ediyor, Python eden de yok değil tabi. Ama fikrin değişir de iş olarak yönelirsen Python demen komik kaçar gibi geliyor bana.
Tıp hedefleyen biri için zor olacağını sanmıyorum. Gerçi bu diller matematiksel zeka kadar dil zekasına da yükleniyor gibi geliyor bana.

Bir de ben bir Linux kullanıcısıyım.
Ee? O zaman Java yönel çok Performans istiyorsan da başlangıçta ne fark eder?

Hocam yıllardır sektördeyim BTK Akademi'yle sektörde çalışan birini duymadım.
Size tavsiyem önceliğinizi tıbba verip kendinizi orada geliştirmek yetiştirmek (ana hedefiniz olduğu için). Hobi olarak yazılım yapmak doğru bir tercih gibi gelmiyor. Hobi için yapanların büyük çoğunluğu yarısında bırakıp kaçıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…