Hoca öğrencilere farklı sınav yapabilir mi?

trapcx

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce biyoloji sınavı vardı okul pansiyonunda kalıyorum ve sınava çalışmadığım için rapor alıp telafisine gireyim dedim. Sağlık ocağına giderken hoca bizi gördü ve işte rapor almayın bir daha sınav hazırlayamam tarzı şeyler söyledi. Tabii biyolojiden hiçbir şey bilmiyoruz mecburen rapor aldık. Hoca ilk dersi olan sınıfa bu çocuklara aşırı zor soracağım falan demiş önlerinde defter olsa yapamayacaklar tarzı şeyler söylemiş. Buraya kadar tamam ama bizim sınıftan bir arkadaşım da rapor alıp gitmemiş o gün ve hocayla konuşmuş demiş hocam ben gerçekten hastaydım vs. hoca da bakacağım demiş. Bugün dersimiz vardı yüzüme demedi ama bana gıcık kaptığını söylediğini söyledi arkadaşlarım. Şimdi bu kadın gerçekten hasta olan çocuğa kolay bana zor sınav hazırlayabilme gibi bir hakkı var mı? Ortalamamı yüksek tutmak istiyorum o yüzden notlar önemli bana çalışana her şey kolay demeyin biyoloji tamamen ezber ve bir süreden sonra olmuyor.

Derste anlattığı konular çerçevesinde zorluk derecesini ayarlamak hocanın takdirinde diye biliyorum.

Arkadaşınızla anlaşıp kağıtlarınızı aynı anda verin ve sonra neden kağıtların farklı olduğunu sorun sonrasında müdüre şikayet edebilirsiniz.

Derste anlattığı konular çerçevesinde zorluk derecesini ayarlamak hocanın takdirinde diye biliyorum.

Ama hocam her daim herkese aynı sınavı yapmak zorunda diye biliyorum.

Arkadaşınızla anlaşıp kağıtlarınızı aynı anda verin ve sonra neden kağıtların farklı olduğunu sorun sonrasında müdüre şikayet edebilirsiniz.

O konuda sorun yok zaten sınavdan sonra aynı soruları mı sordu diye tartışacağım onunla fakat müdür değil de daha büyük bir ceza almasını istiyorum. O kadar rapor almışız hem hakkım bu benim etmediği tehdit kalmadı bize yüzümüze etmese de arkamızdan tehdit edip duruyor.

soruyu anlamamışsınız galiba. yanımdaki arkadaşa farklı bana farklı sorabilirmi diyorum.

Hocam öğretmen çok mu köklü eski okulda ya da müdürün adamımı.

Hocam öğretmen çok mu köklü eski okulda ya da müdürün adamımı.

Ne kadar eski bilmiyorum ama müdür en fazla hakkında kağıt yazar kınama alır çıkar ben daha fazla ceza istiyorum.

Rapor alanlara farklı zamanda sınav yapılıyor hoca ister aynı sorar ister farklı sorar.

Hoca istediğini yapabilir. Gidip hocaya gerçekten hasta olduğunu anlat, sizi yorduğum için özür dilerim falan de. Lütfen kolay yapın de.
Normalde böyle olmaması lazım ama öyle işte. Alttan almak lazım. Sen hepsini doğru yapsan bile 0 yazıp geçebilir kağıdına sesini çıkaramazsın.
Gerisi hocanın insafına kalmış bir şey.
Bu arada zor sınavı hakediyorsun. Niye çalışmadın? Utanmadan bir de öğretmene ceza istiyorsun.

Ne kadar eski bilmiyorum ama müdür en fazla hakkında kağıt yazar kınama alır çıkar ben daha fazla ceza istiyorum.

Hocam müdürün adamı ise bir şey yapmanız çok zor maalesef günümüzde çoğu okul nitelikli niteliksiz fark etmez kendi adamlarını çalıştırıyor.

Eğer konuya cevabın yoksa neden yanıt veriyorsun? Senin fikrini kimse merak etmiyor.

Hocaların telafi sınavını zor yapma hakkı var evet ama gidip de müfredat dışı soru soramaz tabii ki. Örneğin bizim okulun mazeret sınavları "çocuk sınav zamanı devamsızlık yapmasın" mantığından mazeretleri zorlaştırıyor bilerek. Ayrıca arkadaşına başka sana başka telafi hazırlayamaz ikisi de aynı zorlukta aynı ünitelerden olmak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…