Hogwarts Legacy alınır mı?

Oyunun optimizasyon vb... konularına ben de deneyimimi paylaşayım madem.
4k Ultrada nativede rx6900xt ile 50fps falan alıyorum ve 14.5gb vram var (rt kapalı)

fsr 2.0 quality açık 13.5gb vram ve 75fps falan alıyorum.

Ben ne ayarlarda oynuyorum derseniz. İnternetten iyice araştırdım ve çoğu ayarın minimal görüntü kalitesine rağmen fps yediğini gördüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoyu izleyin. İki adet ss alıp fps'i kıyasladım ve görüntüde cidden hiç bir fark yok. Şu an 4k'da fsr2.0 quality ile optimal ayarlarda 90fps'e sabitledim ve öyle oynuyorum.

kanka nasıl yaptın onu 4070ti var bazen fps saçma şekilde 15-10 a kadar düşüyor ray tracing açık yada kapalı farketmiyor

kanka nasıl yaptın onu 4070ti var bazen fps saçma şekilde 15-10 a kadar düşüyor ray tracing açık yada kapalı farketmiyor
View distance high, population quality ultra, effect quality high, texture ve material quality ultra. Kalan her şeyi mediuma çek. Dlss quality kullan. 4k'da 90fps'den fazla alacaksın ve yan yana kıyaslamama rağmen her şey ultra ile arasında hiç bir fark göremedim.
Ray tracingi kapalı tut bu arada. Oyuna işlenişi çok kötü, görüntü neredeyse değişmiyo fps'ini yarılamaya değmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kullandığım kaynak bu video.
Bütün auarları fps'leri ile birlikte yan yana inceliyo.
Tüm videoyu izlersen hiç görüntü kaybetmeden fps fulleyeceğini görürsün.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-02-13-00-26-06-877_com.google.android.youtube.jpg
    207,1 KB · Görüntüleme: 111
Sistem aldım oynamak isterdim ama şuanda da oyunlara para yetişmiyor

Kesinlikle almalısın büyü yapmak o dünyada gezmek harry potter hayranıysan yüzünde hep bi tebessümle geziyorsun en azından ben öyle oldum

teşekkür eerim

47 saat oynanış süresi bolca gezerek harcadım açık dünya oyunlarımda huyumdur ana görevden ziyade toplayacak yapılacak koleksiyon işlerini yaparım hep, challenge %90 civarında hemen hemen herşeyi yapmışımdır bazı şeyleri oyun sonrasına sakladım. Evreni seven biri olarak 9/10, evreni sevmeyen biri 8.5/10 verir bu oyuna, hani oyun olarak ta çok güzel bir eser illa evreni sevmiyorsa oyuncu. Beklediğimden daha detaylı yapılmış çok kişiselleştirme var. Göze çarpmayacak hatalar var , oynanış süresi boyunca 1 kere crash yemedim, bazı yerlere girince anlık fps drop oluyor benim gördüğüm hissettiğim optimizasyon sorunu bu onun dışında grafiklermi desen oynanışmı desen dünyasımı desen uzun süre sonra keyif alarak oynadığım bir oyun. Fiyatı Türkiye şartlarında pahalı evet ama kuruşuna kadar hakediyor. Ana hikayeyi daha bitirmedim, anladığım kadarıyla devam oyunları olacak ama umarım DLC getirirler böyle bırakmazlar yeni seri gelene kadar. Bir quidditch görelim enazından dibine kadar Slytherin olduk uçana kaçana Curse atıyoruz bir de gryffindor tekmelemeyelim dimi?

Söylebileceğim tek eksi yönü;
Hikaye ilerledikçe e diğerini seçseydimde böyle olacaktı diyorsunuz sonra gidip bakıyorsunuz finalde 3 farklı son var (içeriğine bakmadım) oda finaldeki diyaloglara bağlı kalıyor. Seçimlerimiz hikayede bir değişiklik yaratıyor gibi gelmedi hiç (karakterlerle karşılaşınca yada birinin yanında curse kullanınca ki konuşmalardan bahsetmiyorum) ama bakalım finalde ne olacak.

High&Ultra ayarlarda oynuyorum 100+FPS sabit.

Oyun beklediğimden çok daha iyi çıktı. WB nin işi olan bir oyunu bu kadar iyi beklemiyordum. Tek sevmediğim yanı büyü öğrenmek için sürekli git şunu kes, şunu al, şunu yap falan tarzı görevler dolu. Birde oyunun ekonomisi TR gibi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    54,3 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…