Sürprizbozan Hogwarts Legacy muhteşem bir oyun

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Harry Potter seven birisi olmak gerekmiyor sevmek için, sanırım siz rpg oyunlarını sevmiyorsunuz direkt.
Oyun saf RPG bile değil. Nasıl böyle bir çıkarım yaptınız?

Hocam fanboylar her yerde.
Haksız da sayılmaz ama, Souls oyunları ile diğer RPGler bir değil. RPGler genelde bol bol diyalog içerirken Souls oyunlarında diyaloglar çok minimal düzeydedir. Souls oyunları direkt oynanış ile ön plana çıkarlar, sen bunu ararken diyaloglar arasında kaybolunca oyundan sıkılmış olabilirsin mümkün bu.

Neticede ülkede sırf 3 5 diyalog gördü diye The Witcher 3 gömen epey ciddi bir kesim var.

Abicim oyun çok iyi olmayabilir ama ben zevk aldım demek yeter illa vatan savunmasına çekiyorsunuz böyle şeyleri.
Savunma falan yapmıyorum, harry Potter fanıda değilim, oyun rpg olarak geçiyor. Adam Souls oyunlarını örnek veriyor.

Oyunun temayı sevmiyor rpg oyunu olmasıyla bi alakası yok.
Hocam fikrine saygı duyuyorum zaten, karşılaştırıpı şey saçma.

Konuda sevdiğim yanlarını söyledim sadece, sevmediğim 2 3 yanı var ki bu bir inceleme konusu değil, sırf düşüncedemden dolayı yaşım küçük deyip heves falan demen hoş değil.

Harry Potter hayranlarının seveceği ama hayranı olmayan normal oyuncular için eh işte bir oyun diye düşünüyorum.

Şu anki hali ile hiç de iyi bir oyun değil. Ama ben bile sırf yeni nesil bir Harry Potter oyunu olduğundan almayı düşünüyorum. Harry Potter hayranlarına "Vay laaaa, ooooha" dedirten bir oyun. Oyundan anlayan birinin ise şu andan memnun olacağını pek sanmıyorum. Potansiyeli var umarım gereken ilgiyi verirler. Oyunda Azkaban özel görevi haricinde Dementor bile yok. Onların modeli de o kadar kötü ki goblinleri yeniden modellemişler koymuşlar sanki. Azkaban'a da Hufflepuff'lı değilseniz gidemiyorsunuz. Kendi hikayen yok, oyunun sunduğu hikaye de kötü. Oyun sana ne sunduysa o. Yıllar sonra yeni nesil bir Harry Potter oyunu çıkıyor onda da açık dünya mekaniği veya RPG benzeri bir mekanik yok. Oyunda karakter ve ufak diyaloglar harici hiçbir şeyi bile değiştiremiyorsun. Avada Kedavra'yı çok basit bir şekilde alabiliyorsun, öylece veriliyor. Ana görevlerden ilerlemezsen açık dünyada oyun ilerlemeni etkilemeyecek, karşına çıkacak yerlerde kullanabileceğin büyüleri açamıyorsun. Çok fazla büyü eksiği var. Buharlaşma büyüleri nerde? Lanetleri bilen bir adam neden buharlaşma büyüsü bilmiyor? Pre-order harici neden Felix Felicis yapılmıyor? Oyun zaten singleplayer lan? Çok bir işlevi de yok. Suyun altına dalamıyorsun Tuşla sadece görev olduğu zaman basıp yapıyorsun bitiyor. Hogwarts'da elini sallaya sallaya Affedilmez Lanetleri kullanıp gezebiliyorsun. Çok fazla gereksiz diyalog var. Daha şu an sayamadığım, akla gelmeyen bir sürü eksiği var. 2023 senesinde sene 2014müş gibi oyun çıkartmışlar.

İlk öncelikle en azından Witcher 3 kadar olmasa da bir Romance özelliği olması lazım. Her yerde (Harry Potter Q&A, Quora vs.) geçer bu konu. Ne zaman sorsam 15 yaşındaki gencin (oyundaki karakter 15 yaşında ya hani) nasıl sevgilisi olsun diye yanıt alıyorum. Bu gençler nerde sevişiyor? Cinsel kimliklerini nasıl ediniyorlar? Büyücülük okulunda 7 yıl boyunca yatılı bir şekilde okuyorlar. Tatilleri maks 2 hafta. Sevişmeseler bile tüm okul aseksüel mi? Romantik ilişki de mi kuramıyorlar? Tam anlamadım. Bir de onca şeyin üstüne oyuna (Sir)ona Ryan adlı trans bir karakter eklemişler sanki evrende 1800'lerde transseksüellik varmış gibi. Alfabe mafyası propagandası. Oyuna sırf SJW'lerin J.K. Rowling'le Twitter'da oluşan çatışmadan sonra oyun cancellanmasın diye eklenmiş. Yarısı protesto edip almadı zaten. Kadının çok da umrundaymış gibi

Neredeyse her alanda kendi seçimlerimiz olması lazım. Bunu oyunun multisinde yapacaksanız bile nasıl yapacaksınız? %100 eminim ki fikri ortaya bile atılmamıştır. (Bunu uzun uzun açıklama gereği duymadım çünkü kendisini açıklıyor yeterince.)

ve dahası...

Son düzenleme:
@babypluto Potansiyellerini biraz yanlış taraflara harcamışlar, haritanın her bir tarafında gizli Revelio sayfaları, field guide'lar dolu. 95 tane Merlin Trial var açık dünyada, bunları yapacağınıza RPG'ye kassaydınız daha iyiydi. Ben Harry Potter evreniyle ilgili hiçbir şey bilmiyorum, sırf RPG oyunlarını çok sevdiğim için farklı tarzda bir RPG oyunu oynama fikri heyecan uyandırdı o nedenle satın aldım, bitirdim.

Oyun bu tarz konulara biraz eski kafayla yaklaşıyor sanki. Örneğin oyundaki yerleşimler ve Hogwarts kilitli kapılarla dolu, oyunun yarısına kadar da bu kilitleri açma şansınız yok. Kilitleri açma özelliğini kazandığınız zaman da sanki girmemeniz gereken bir yere giriyormuşsunuz gibi değil de Metroidvania oynayıp gereken özelliği açıp geldiğiniz için o bölümün üstesinden gelebiliyormuşsunuz gibi hissediyorsun. Çünkü istersen profesörlerin yanında o kilitleri kır kimse bir şey demiyor. Yerleşim alanlarındaki evlerin kilidini kırıp ev sahibinin gözünün önünde sandığı yağmalıyorum kimse bir şey demiyor, çalmak diye bir şey yok çünkü oyunda.

Oyun neredeyse hiçbir alanda kendini ciddiye almıyor. Bir de görevler de hiç RPG oyunu görevleri gibi değil, diyalog seçimlerinden bahsetmiyorum onlar zaten felaket ama hani objektifin olduğu yerden uzaklaşmana izin vermiyor oyun asla Bir objektifte ilerliyorsun, geride bir şey bırakmışsın gidip alayım veya farklı bir şey deneyeyim dediğinde oyun sana "görev alanından uzaklaşıyorsun 15 saniye içinde geri dön" diyor, yahu bu rol yapma oyunu senin bana özgürlük sağlaman gerekiyor ne yapıyorsunuz siz

Mesela oyunun bazı aşamalarında bazı hanelere sızıyorsun ve sen sızma yaparken koridorları gözleyen hane öğrencileri oluyor. Napıyosun sen orda o saatte abi ve neden gözetliyosun yani metagaming mi yapıyosun nedir olayın? Milletin evine girip sandığını açıyosun içkisini içiyosun. Bunu yaparken içinde npc varsa da yüzüne bakıyor "he ok" diyor başka da bir şey demiyor.

O koridorları gözleyenler de görev icabı zaten, görev bitince hepsi kayboluyor ve oralarda rahat rahat gezebiliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…