Hogwarts Legacy tembelliği

naaeol

Hectopat
Daha fazla  
Bu oyun eskiden yayılan görüntüleri ve videolarıyla çok etkileyiciydi. Ama şu an oynadığımda gözüme batan sorunlardan oyunu oynayamıyorum. Neredeyse bütün NPC'ler birbirinin tıpatıp aynısı ve bundan bahseden birini görmedim, beni çok rahatsız etti. Bütün karakterler inanılmaz ruhsuz, ölü gibi konuşuyorlar ve içimdeki bütün heyecanı da alıp götürdüler. Oyunun çoğunda aynı şeyleri yapmaktan bahsetmiyorum bile. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayran sömürüsü oyun olarak görüyorum. Reklama geldiği zaman firmalar değişik değişik şeyler gösterip, sonra önümüze pişmemiş patates gibi sunuyorlar oyunları. Enis Kirazoğlu abimize de haber yaptırıyorlar.

Evet oyunun dünyası yaşayan bir dünyadan çok konuşmayı bekleyen NPC lerin belli bir bölgede dolaşmasından ibaret.

Kesinlikle haklı. Oyun Elden Ring'e sürüm atılmış gibi artık hepsi birbirinin aynısı, harita ve içerik farklı.

+ Okul binasına çok uğraşmışlar, çok güzel olmuş bence.
+ Dövüşmek eğlenceli.
+ Açık dünyası yeterli genişliği ve özgürlüğü sağlıyor.

- NPC'ler donuk ve ölü.
- Quidditch yok.
- Oyunda başta iyi ve kötü olmayı seçebilme gibi bir muhabbet vardı o işi kaldırmışlar.
- Yaratık çeşitliliği orta.

Bence vaat ettiklerini tam veremese de bu çapta bir oyun yapmak çok zor bir iş bana kalırsa. O kadar kötü değil.

Keşke açık dünyaya bu kadar odaklanacaklarına hikayeye önem verselerdi belki daha güzel olurdu. Sonuçta bu oyunu oynayanlar Harry Potter'ın hikayesini sevdiği için oynayan kişiler.

Oyunda 20 saati doldurdum ama bunların çoğu yan görevdi (eğer bir oyunda gelişebiliyorsam biraz yan görev yapıp sonra ana görevlere girişirim).Şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla düşman tipleri aynı, Metin2 taktiği yapmışlar. Bir düz örümcek var bir yeşil örümcek var vs. ek olarak dediğim gibi ben oyunda gelişmeyi severim. Geliştikten sonra ana hikayeye girişim ama bu oyunda yeni büyü almak haricinde bir gelişim hissi yok çünkü neden biliyor musunuz? Oyundaki düşmanların seviyeleri sizinle aynı oranda artıyor. Gri bir kurdu oyunun aşında 3. seviye iken dövüyorsunuz. Ardından siz 10.seviye olduğunuzda o gri kurt da 10. seviye oluyor. Ek olarak büyüleri koyduğumuz barın sadece 4 büyü kabul etmesi ve bu barlar arası sürekli geçiş yapmak zorunda kalmak kombonuzun bölünmesine sebep oluyor.

Şu olabilir. Seriyi izledikten sonra bitti üzüntüsü ile oyuna girip. Boş boş mekanlarda gezip iç çekilebilir. Ambiyans güzel.

Çıktığı hafta Red Dead Redemption 2'yi tahtından edeceğini söyleyenler vardı bir de, hayran şişirmesi bir oyundur Hogwarts Legacy. Hayran güzellemesi olmasa ortalamanın bir tık üstü bir oyun sadece ötesi değil. Hayranlardan laf yememek için oyuna özellik eklemeye korkmuşlar bildiğiniz 23 büyü nedir yahu. Sadece evrende olan büyüleri ekleyip daha fazla yormayalım kendimizi demişler. Asıl amacı büyücülük olmayan Elden Ring'de bile 100'den fazla büyü çeşidi var

Rol yapma kısmı çok kötü, hatta başlangıç sınıflarının değiştirdiği 1 görev dışında doğru düzgün hiçbir değişiklik yok. İyi veya kötü bile olamıyorsunuz. Böyle oyun yapacaksanız RPG etiketiyle çıkmanızın hiçbir manası yok, aksiyon & macera olarak tasarlayın abi oyununuzu.

Teknik detaylardan dolayı bu oyuna yüklenmek ne kadar doğru bilmiyorum lakin adamların ilk büyük bütçeli oyunu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…