Hogwarts Legacy'e ne oldu?

limon.34

Picopat
Bir ara inanılmaz hypelandı. Şimdi adını duymuyorum oyunun. Ne oldu bu oyuna çıktığı gibi söndü? Hype'ı kötü oyun gibi de gözükmüyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ara inanılmaz hypelandı. Şimdi adını duymuyorum oyunun. Ne oldu bu oyuna çıktığı gibi söndü? Hype'ı kötü oyun gibi de gözükmüyordu.

Oyun 2023 yılında çıktı. Üstünden 2 sene geçmiş neredeyse. Bu oyun RDR2, God of War gibi bir oyun değil ki üstüne 10 sene konuşulsun.

Bir ara gaza gelip almıştım sonra girmeye fırsat bile bulamadan unuttum. Muhtemelen herkes böyle bir şey yaşadı. Zaten çok spesifik bir kitleye hitap eden bir oyundu. Muhtemelen fan sayfalarında falan hâlâ konuşuluyordur.

Hocam 10 sene konuşulmasını geçtim ama oyun çıktıktan 1 sene sonra bile konuşulmamıştı.

Sonuç olarak hikayeli oyun bu Online değil ki.

Geçen sene yılın oyunu ödülünü almış Baldur's Gate 3 şu an konuşuluyor mu mesela? Bir hikayeli oyunun uzun yıllar konuşulması için ya popüler bir şeye hitap ediyor olması lazım ya da çok ünlü bir şirketin elinden çıkması lazım. GTA 6 mesela çok iyi bir oyun olmasa bile 10 sene konuşulacak.

Geçen sene yılın oyunu ödülünü almış Baldur's Gate 3 şu an konuşuluyor mu mesela? Bir hikayeli oyunun uzun yıllar konuşulması için ya popüler bir şeye hitap ediyor olması lazım ya da çok ünlü bir şirketin elinden çıkması lazım. GTA 6 mesela çok iyi bir oyun olmasa bile 10 sene konuşulacak.

Evet haklısınız bana bir tık erken söndü gibi gelmişti.

Bi' şey olduğu yok, sandığınızın aksine çıktığı gibi sönmektense bayağı tutulmuştu. Çıktığı dönemde bayağı dillere pelesenk olmuştu. Yapımcılarına da gayet iyi para kazandırdı ve bunu kısa sürede yaptı.

Wikipedia'ya bakarsanız yapımı 150 milyona mâl olmuş, ilk iki haftasında 12 milyon satmış ve 850 milyon kazandırmış. Toplamda da 34 milyon satarak en iyi satanlar listesine girmiş ve 1 milyardan fazla kazandırmış.

Olabileceği kadar olmuş, konuşulabileceği kadar konuşulmuş bi' oyun yani. Oyun çıktıktan sonra yeni içeriklerin getirilmemesi ve oyun hakkında pek farklı şeyler yazılmaması, oyunun konuşulmadığı izlenimini vermiş olabilir belki ama şu saatten sonra oynamasa bile duyduğu kadarıyla sağda solda "şöyle iyi, böyle iyi" diye sallayanların olmaması başarısını zedelemez, oyunu gölgede bırakmaz.

Onun dışında yeni içeriklerle desteklemediler, dediğim gibi. Yeni oyun yapmaya başlamayı tercih ettiler. Belki o yüzden "şu kadar sattı, böyle başarılı oldu" haberleri dışında pek bi' şeyler yazılmamıştır ama sonuçta istatistiklere göre böyle olmasının kaybettirdiği veya olumsuz etkilediği bir şey olmamış.

Bu oyunun harbi şu muhabbeti bir bitmedi. Ömrümde başka hiç bir hikayeli oyunun çıkışından 6 ay sonra, 1 yıl sonra ya da 2 yıl sonra "neden konuşulmuyor, neden oyuncu sayısı düşük?" şeklinde konuşulduğunu görmedim. Harry Potter fanı olan herkesin oynaması gereken onun dışında da ortalama üstü sayılabilecek bir oyun. Devamı için potansiyel yüksek ama zaten kaç tane hikayeli oyunu çıktıktan yıllar sonra bile konuşuyoruz ki? Sitemim size değil bu arada yanlış anlaşılmasın üst üste sadece Hogwarts Legacy ile ilgili geliyor bu tür yorumlar buna hiç anlam veremiyorum o yüzden.

Bence gerçekten evrene hayran olanlar için alternatifsiz oyundu ama bir oyun olarak değerlerdirirsek vasat olan yerleri var bu yüzden hype düştü diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı