HOI 4 Sovyet nasıl yenilir?

Şu an Almanya'dayım. Balkanlar, Fransa, Polonya, Belçika ve Hollanda düştü. Gördüğüme göre 1942 sonra Sovyetler çok güçlü oluyormuş. Ben 1940'tayım, savaş daha yeni bitti. Hatta daha İngiltere var, silah eksiğim var. Ne yapacağım, nasıl yeneceğim?

Ha, bir de ben Balkanlar'da o kadar savaştım, İtalya 20 asker gönderdi diye toprakların yarısı onun oldu. Savaşın sonunda alabilir miyim onlardan? Bir mod vardı, antlaşmalarda tüm yetki sizde oluyordu. İstediğinize istediğiniz toprağı verebiliyordunuz.

İngiltere'yi erkenden alabiliyorsan al. Ekipman eksiğin olmadan Sovyet'e saldırdığın sürece sorun olmaz. Mümkünse Romanya da yanında olsun. Ek cephe iyidir. Cephede 120 askerin olsa yeter. Bahsettiğin modun linkini de aşağıya bırakıyorum.

Teşekkür ederim. Romanya yanında olsun derken, dost olarak mı yoksa topraklarım da olarak mı?

Dost olarak olsun, Sovyetleri erkenden hızlıca ittirirsen Romanya kendi cephesinde ilerleyecektir zaten.

Rusya'yı işgal etmeden önce İngiltere'yi düşürüyorum, oyun başından beri uçak üretiyorum ürettiğim uçakları İngiliz kanalına konuşlandırıyorum daha sonra benim 10 gemim manş denizinde 150 İngiliz donanmasıyla çarpışırken hava kuvvetlerim İngiltere donanmasını havadan yok ediyor. Sonrası çıkartma yapıp adayı komple almakta. Benim HOI4'deki taktiğim her zaman havadır. Eğer hava üstünlüğü sendeyse her şeyi yaparsın.

Hava üstünlüğü bende. İngiltere planım şöyle; Tüm uçaklarımı donanmalarını düşürmek için kullanacağım. Paraşütçüler ile önemli yerlere çıkacağım. O sırada İngiltere donanmasının çoğu düşmüş olur. Deniz çıkartması yapacağım sonra.

Dost olarak olsun, Sovyetleri erkenden hızlıca ittirirsen Romanya kendi cephesinde ilerleyecektir zaten.

Ben Romanya'yı almıştım. Nasıl geri vereceğim? Kukla olarak falan olmaz mı? Bir de ben sadece konvoy üretiyorum Almanya'da donanmayı daha öğrenmedim. Doğru düzgün konvoylar savaşabiliyor mu? Denizde savaşmak için ne üretmeliyim?

Güzel. İtalya ve geri kalan tüm müttefiklerini savaşa sok böylece İngiltere birkaç uçağını Afrika'ya sevk etmek zorunda kalacak senin için bayağı güzel olur.
Rusya'ya saldırırken işgal ettiğin bölgelere demir yolu ve hava limanı inşa etmen senin sovyet savaşında en az sıkıntıya uğramana yardımcı olur.

Demiryolu ne işe yarıyor?

Sovyet birliklerinin defansı azdır ama nicelik olarak çok fazladırlar, tank tümenleri ile cepheyi yarıp ikmallerini kesip imha edebilirsin bunu yaptıktan sonra belli bir noktadan sonra tıkanıyor Almanya ile bunu yapmak çok kolay olacaktır.

Demiryolu ne işe yarıyor?

Kara ordunuza ekipman desteği sağlamakta. Sonuçta orta çağda değiliz ki ordu başkentten çıksın alsın gelsin. Her savaş da ülkenizin fabrikalarında üretilen askeri ekipmanlar cepheye sevk edilir. Sevk edilirken kullanılan ulaşım aracı demir yolludur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…