HOI 4 Sovyet sınırından ilerlemek için ne yapılabilir?

oyuncu1233

Hectopat
Daha fazla  
HOI 4 zor modda Almanya oynuyorum. Sovyet savaş açtı, 1941 yılında. Ben oraya asker çektim ama İngiltere'ye çıkarma atmayı planlıyordum İngiltere'ye çıkarma atacak ordu ve tanklarım hariç 24'lük 3 birim orada ne o itebiliyor, ne ben Sovyet'i yenmek için hangi yolu tercih etmeliyim? İngiltere'ye çıkarma atmaya çalışırken onun kendi kendini saldırarak bitirmesini mi bunu yapmayı planlıyorum ama Sovyet'in Manpower'ı çok olduğu için emin değilim buna yoksa tanklarımı çekip yarma harekatları ile askerlerini mi eritmeliyim? Bunu yaparsam da İngiltere'ye çıkarma atamayabilirim. Hangisi daha mantıklıdır? (İngiltere sürekli çıkarma atarak zorluyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
HOI 4 zor modda Almanya oynuyorum. Sovyet savaş açtı, 1941 yılında. Ben oraya asker çektim ama İngiltere'ye çıkarma atmayı planlıyordum İngiltere'ye çıkarma atacak ordu ve tanklarım hariç 24'lük 3 birim orada ne o itebiliyor, ne ben Sovyet'i yenmek için hangi yolu tercih etmeliyim? İngiltere'ye çıkarma atmaya çalışırken onun kendi kendini saldırarak bitirmesini mi bunu yapmayı planlıyorum ama Sovyet'in Manpower'ı çok olduğu için emin değilim buna yoksa tanklarımı çekip yarma harekatları ile askerlerini mi eritmeliyim? Bunu yaparsam da İngiltere'ye çıkarma atamayabilirim. Hangisi daha mantıklıdır? (İngiltere sürekli çıkarma atarak zorluyor)

Şöyle yapın fransız sahiplerini koruyun çekin ordunuz sovyeti üstüne yürüyün bana göre.

İngiltereyi almadan Sovyeti yenemezsiniz. Sovyet cephesine İngiltere düşene kadar iyi bir savunma ve CAS damage verin, fabrika falan basıyorsanız basmayın direkt savunma cephesinin biraz gerisine kara hisarlarını dikin. Sovyet biraz itebilir ama kara hisarlarına gelince itemeyecektir. Ancak hava desteğiniz yoksa ordunuzu sadece hava gücüyle bile iter.

Hocam öncelikle Sovyetleri 1942'den sonraya bırakmayın. İkinci olarak da önce Sovyetleri alıp oradan elde edeceniğiz kaynaklarla çıkarma yapın.Fransa topraklarınıda kaybetmemek için ardınızda bir veya iki ordu bırakın.

İngiltere'yi almadan sovyeti yenemezsiniz. Sovyet cephesine İngiltere düşene kadar iyi bir savunma ve cas damage verin, fabrika falan basıyorsanız basmayın direkt savunma cephesinin biraz gerisine kara hisarlarını dikin. Sovyet biraz itebilir ama kara hisarlarına gelince itemeyecektir. Ancak hava desteğiniz yoksa ordunuzu sadece hava gücüyle bile iter.

Her sınır bölgesine yaklaşık 10 adam koymuş insafsız :) sizce manpowerını eritemez miyim?

Her sınır bölgesine yaklaşık 10 adam koymuş insafsız :) sizce manpowerını eritemez miyim?
Ufak tefek pocketlar atarak eritirsiniz ama İngiltere düşmeden saldırıya geçmeyin derim. Size saldırıyı Sovyet açtığı için ekstra debuff alıyor. Ayrıca isterse her tile üstüne 20 division koysun onların hepsi aynı anda saldırıya geçemez, saldırıların belli bir width sınırı vardır.

Sovyet sert saldırıyorsa Polonya'daki nehir hattının arkasına savunma hattı çizin. Eğer hava üstünlüğü sizdeyse kolaylıkla İngilitereyi alırsınız. Bir 24'lükle İngiltereye çıkarma atıp tanklarla işini bitirin. Bunları yaparken Sovyet'e collaboration government yapın, aksi halde çok uzun sürüyor düşmesi. Eğer submarine bastıysanız hepsini tek bir amiralde birleştirip "d" tuşuna basılı tutarak tekli filolar haline getirip İngilizin faaliyet gösterdiği bütün denizlere convoy raid atayın. Çıkarma falan atamaz bu şekilde.

Ufak tefek pocketlar atarak eritirsiniz ama İngiltere düşmeden saldırıya geçmeyin derim. Size saldırıyı sovyet açtığı için ekstra debuff alıyor. Ayrıca isterse her tile üstüne 20 division koysun onların hepsi aynı anda saldırıya geçemez, saldırıların belli bir width sınırı vardır.

Sovyet sert saldırıyorsa Polonya'daki nehir hattının arkasına savunma hattı çizin. Eğer hava üstünlüğü sizdeyse kolaylıkla ingilitereyi alırsınız. Bir 24'lükle İngiltere'ye çıkarma atıp tanklarla işini bitirin. Bunları yaparken Sovyet'e collaboration government yapın, aksi halde çok uzun sürüyor düşmesi. Eğer submarine bastıysanız hepsini tek bir amiralde birleştirip "D" tuşuna basılı tutarak tekli filolar haline getirip İngiliz'in faaliyet gösterdiği bütün denizlere convoy RAID atayın. Çıkarma falan atamaz bu şekilde.

Teşekkürler o zaman sovyet sınırından gerisine hisarlar dikip oraya çekiliceğim ve İngiltere'yi düşürüveğim sonratan ordumu oraya getirerek pocket atacağım kayıp sonuçlarını yazarım savaş bitince.

Teşekkürler o zaman sovyet sınırından gerisine hisarlar dikip oraya çekiliceğim ve İngiltere'yi düşürüveğim sonratan ordumu oraya getirerek pocket atacağım kayıp sonuçlarını yazarım savaş bitince.
Save paylaşabilir misiniz boş boş oturuyorum zaten merak ettim durumu 😀.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı