Arkadaşlar merhaba, HOI4'e yeni başladım ve nasıl savaç açacağımı bilmiyorum düz olarak savaç aça basamıyorum. Gereksinimler olarak savaç açmak için bir savaş hedefi yok diyor. Bu nasıl çözülür ya da başka bir yolu var mıdır ya da başka türlü mü?

Sanırsam emin değilim ama dünyadaki gerilim artınca açılıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.Arkadaşlar merhaba, HOI4'e yeni başladım ve nasıl savaç açacağımı bilmiyorum düz olarak savaç aça basamıyorum. Gereksinimler olarak savaç açmak için bir savaş hedefi yok diyor. Bu nasıl çözülür ya da başka bir yolu var mıdır ya da başka türlü mü?
Justify War gaol diyiceksin, eger faşist ve komünist isen dünya tansiyonu farketmeksizin açabiliyorsun demokrasi ile yönetilen ülkelerde savaş acmak neredeyse imkansız, Non alliged ülkelerde belirli bir dünya tansiyonunu gectikten sonra.Arkadaşlar merhaba, HOI4'e yeni başladım ve nasıl savaç açacağımı bilmiyorum düz olarak savaç aça basamıyorum. Gereksinimler olarak savaç açmak için bir savaş hedefi yok diyor. Bu nasıl çözülür ya da başka bir yolu var mıdır ya da başka türlü mü?
Arkadaşlar merhaba, HOI4'e yeni başladım ve nasıl savaç açacağımı bilmiyorum düz olarak savaç aça basamıyorum. Gereksinimler olarak savaç açmak için bir savaş hedefi yok diyor. Bu nasıl çözülür ya da başka bir yolu var mıdır ya da başka türlü mü?
aslında bakıyorum, çoğu youtuber'i izledim fakat hiçbiri doğru dürüst anlatmıyor. Mesela adam biryer açıyo onu nasıl yaptığını değilde ne yaptığını söylüyor ekranda da tam olarak gözükmüyor ne yaptığı ayrıyeten de kısayol tuşlarına başvuruyor haliyle fakat ne olduğunu söylemiyor. elbette ben bunu oyundan bakabilirim fakat anlamadığım şeyler olunca da tıkanıyorum.İnternetten videolara, rehberlere mutlaka bakmalısınız. Çünkü oyunda özellikle başlangıç için savaşlar tarihsel ilerliyor. Örneğin Almanya ile erken savaşa girerseniz ciddi anlamda "debuff" kazanırsınız. Player Focuslar ile ilerlemeniz gerekmekte. Yani anlatacağım kesinlikle oyuna yeni iseniz rehber videolar izleyin. Ayrıca savaş açmak için eğer konsol açık ise konsola "allowdiplo" yazarak istediğiniz politik eylemi gerçekleştirebilirsiniz. Oyunu öğrenmeniz açısından "Precise Buffs" ile "Toolpack" hile modları ile oynamanızı tavsiye ederim. Oyunu en iyi bu şekilde öğrenebilirsiniz. Eğer oyununuz "Iron Man" modunda ise arkadaşlarında dediği gibi Faşist ya da Komünist iseniz savaş sebebi oluşturmalısınız. Demokratik ya da tarafsız iseniz dünya tansiyonunun artmasını beklemelisiniz.
Hocam baştan anlatayım sana , demokrat ülkelerde dünya gerginlik %100 olmadan kimseye savaş açamazsın. Savaş açtığın ülkelerin de dünya gerginliği yaratması gerekiyor (örnek:Naziler)öyle kafanıza göre savaş açamıyorsunuz. Tarafsız ülkeler dünya gerginliği %50 olduğunda istediği ülkeye savaş ilan edebiliyor. Komünist ve faşist için dünya gerginliğinin bir önemi yok istediği ülkeye savaş açabilirler. Hak iddia etme olayında bir süre beklemen gerekiyor. Sürekli ülkelerle savaşa girip hak iddia ediyorsan bu süre 250-300 günlere kadar çıkıyor bazen ise 10 günde hak iddia edebiliyorsunuz.Arkadaşlar Nazi Almanyasını aldım, Avusturyaya savaç açacağım. Hak idda ettim her yerini seçtim. Sonrasında "savaş ilan et" kısmı açılmıyor ve oradanın üstüne geldiğimde ise "savaş açmak için savaş hedefin yok" diyor. ne yapmalıyım ?
aslında bakıyorum, çoğu youtuber'i izledim fakat hiçbiri doğru dürüst anlatmıyor. Mesela adam biryer açıyo onu nasıl yaptığını değilde ne yaptığını söylüyor ekranda da tam olarak gözükmüyor ne yaptığı ayrıyeten de kısayol tuşlarına başvuruyor haliyle fakat ne olduğunu söylemiyor. elbette ben bunu oyundan bakabilirim fakat anlamadığım şeyler olunca da tıkanıyorum.
Önce savaş sebebi oluşturacağım ve bekleyeceğim savaş ilan et yazısı açılana kadar diyosun galiba. Öyle yapacağım.Hocam baştan anlatayım sana , demokrat ülkelerde dünya gerginlik %100 olmadan kimseye savaş açamazsın. Savaş açtığın ülkelerin de dünya gerginliği yaratması gerekiyor (örnek:Naziler)öyle kafanıza göre savaş açamıyorsunuz. Tarafsız ülkeler dünya gerginliği %50 olduğunda istediği ülkeye savaş ilan edebiliyor. Komünist ve faşist için dünya gerginliğinin bir önemi yok istediği ülkeye savaş açabilirler. Hak iddia etme olayında bir süre beklemen gerekiyor. Sürekli ülkelerle savaşa girip hak iddia ediyorsan bu süre 250-300 günlere kadar çıkıyor bazen ise 10 günde hak iddia edebiliyorsunuz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.