HOI4 Almanya ordu ve tank templateleri iyi mi?

Almanyasin sonucta, her turlu dumduz edersin hava ustunlugun varsa, cok min-Max'a kafa yormaya gerek yok. Bence attigin haliyle is gorur Template'ler.

Hocam peki Sovyet'e saldırdığımda nereden saldırmam lazım bu template ile direk line atak verip saldırsam olur mu yoksa pocket atarak mı ilerlemem lazım.

Hocam peki Sovyet'e saldırdığımda nereden saldırmam lazım bu template ile direk line atak verip saldırsam olur mu yoksa pocket atarak mı ilerlemem lazım.

Pocket atarak dedigin encircle etme hareketi mi?
Ben saldirirken genelde max planning seviyesine ulastiktan sonra ( signal company kullaniyorum bu yuzden ) kendim tek tek micro yaparak yonetiyorum ve kucuk encirclement'lar ile ilerliyorum. AI cok kafasiz saldiri yapiyor.

Polonyanin dogusu zaten Ural daglarina kadar super engebeli degil, ilk direnisi kirdiktan sonra pek toparlanma sansi olmuyor.

Ama yeni versiyonlarda logistic sistemini degistirdikleri icin strateji farklilik gosterebilir, ben 10+ km/h ustu birliklerle genelde hizli yarma hareketi yapiyordum ama suppy sorun olacaksa hizli birlik cop olmus oluyor.

Bir de air superiority dusman birlikleri yavaslattigi icin surekli encircle tehdidi altinda kaliyorlar. Ucak ustunlugu bence oyunun en kilit noktasi

Anladım hocam peki ilk başta nereden saldırmak lazım baltıkdan mı yoksa direk Polonya sınırı mı?

Bence Polonya sinirindan. Duzluk arazi, tanklara ozel bir cozum uretmediyse ki AI geri zekalı oldugu icin uretemedigini dusunuyorum, siler supurursun.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam.

@bitwise hocam uçaklar var ama havada olmasına rağmen vurmuyorlar bunu nasıl çözerim?

Son düzenleme:
Kimse başka bilgi vermemiş sanırım. Spg kullanmayın Sovyet cephesinde bir işinize yaramaz hatta 40 yılından sonra hiçbir işinize yaramaz. Sizde eğer no step back varsa arkadaşın attığı SS DLC'siz versiyon olduğu için farklı gözükmesi normal. Eğer nsb varsa sizin spg yapabilmeniz için tanka howitzer koyup rolünü artillery yapmanız lazım. Almanya olarak medium tank basın top olarak normal medium topu veya high velocity top kullanın ve 30-34 width yapın. Hatta isterseniz tank dizaynınızı atın bakalım. Önceki güncellemede her toprağın maximum combat width değerleri değiştiği için artık 40 gibi değerlerdeki birimler combat width'i aşma debuffu alıyor. Ayrıca uçaklarınızın bir kısmı CAS değilse ve yere CAS hasarı vermiyorsanız havanın sizde olmasının tek avantajı hava Sovyetlerde olmadığı için daha rahat itmeniz olur ama işinizi kolaylaştırmaz.

Piyadeye motorize top değil düz top koyun 1 tane koysanız yeter 21 width olabilir sonra lojistik koymanıza gerek yok piyade için büyük bir fark oluşturmayacak onun yerine radyo koyun. Tanka hastane koymayın onu armored recon veya düz recon yapın hatta bana kalırsa maitenence company'de gereksiz ayrıca yine motorize topçuya gerek yok tank ağırlıklı division yapmaya çalışın veya eşit dağıtın. Nedeni ise division designerda sağ tarafta yeşil kırmızı bir çubuk var bakın bir ucunda tank diğer ucunda piyade logosu üstüne gelin yüzde kaç hard attack yüzde kaç soft attacktan hasar alır onu belirtir o. Ne kadar çok motorize olursa piyadeden o kadar çok hasar alır. Yani tank ağırlıklı olması işinize yarar fakat gidip 10 tank 2 motorize falan koymayın o zamanda organizasyonunuz az olur yine itemezsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…