Hayırlı olsun. Öncelikle DLC'ler bildiğimiz gibi Paradox oyunlarının kalitesini arttıran ek içerikler. Her DLC oyuna farklı bir yenilik katıyor fakat bazı DLC'ler oyunu bambaşka bir hale getiriyor. Örneğin:
No Step Back! DLC'si oyundaki kara ordusu dinamiğini tamamen değiştiriyor tankları siz tasarlayabiliyorsunuz. Ek olarak Sovyetler Birliği, Polonya ve Baltık ülkerinede ulusal odak ağacı ekliyor oyunun en geniş paketlerinden birisidir ilk önerim budur.
Diğer önerilerim ise biraz oynayış tarzınıza göre olacaktır.
Yine Man The Guns DLC'si No Step Back'in kara için yaptıklarını deniz için yapıyor ve bunun yanında ABD, İngiltere, Hollanda ve Meksika'ya yeni ulusal odaklar ekliyor.
Götterdämmerung DLC'si oyuna yakın tarihte eklenen bir DLC'dir. Hoi4'ün oynaması bana göre en zevkli ülkesi olan Almanya, Avusturya, Belçika ve Macaristan'a ulusal odak ağaçları ekliyor. Ayrıca oyuna özel projeleri ve bilimsel araştırmaları ekliyor.
Diğer bir önerim ise La Resistance bu DLC İspanya, Portekiz ve Fransa odaklı bir DLC'dir ve bu ülkelere ulusal odak ağaçları ekler. Oyuna önemli bir sistem olan ajanlığı ekler. Ülkeyi istihbarat olarak yönetmenin oyuna yeni bir tat kattığını söylemem gerek.
Bizim ülkemizinde içinde bulunduğu Battle For The Bosphorus DLC'sini es geçmek olmaz. Bu DLC Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan için güzel bir oynanış sunar. Oyuna mekanik olarak çok bir şey eklemese de bu üç ülkenin ulusal odak ağaçları oldukça güzel dizayn edilmiştir.
Geriye kalan DLC'lerden de kısaca bahsedeyim.
-Trial of Allegiance: Güney Amerika kıtasındaki ülkelere yönelik ulusal odak ağaçları ekler.
-By Blood Alone: Bana göre oyunun en iyi odak ağacına sahip ülkesi olan İtalya'ya (Roma İmparatorluğu kurabiliyoruz!) ve yanında İsviçre ve Etiyopya'ya özel ulusal odak ağaçları ekler. Ayrıca oyuna mekaniksel olarak uçak tasarımı ve havacılık ile ilgili yeni özellikler ekler.
-Arms Against Tyranny: Bu DLC İskandinav ülkeleri için odak ağaçları sağlar. Aynı zamanda oyun için önemli bir özellik olarak uluslararası silah ticaretini oyuna ekler. Bunun yanında özel kuvvetleri ve bölük uzmanlıklarını da güncelleştirir.
-Graveyard of Empires: Oyuna yeni eklenmiş olup çok fazla rağbet görmeyen bir DLC'dir keza benim sahip olmadığım bir DLC'de budur. İran, Hindistan, Afganistan ve Irak'a yeni ulusal odaklar ekler. Ve ayrıca Hindistan'a özel olarak filleri oyuna ekler.
Benim 1 numaralı önerim No Step Back DLC'si olsa da siz yine de diğer DLC'lere bir göz atın isterim. Paradox şirketi oyunlarını DLC'ler ile oynanabilir kıldığı için indirimleri beklemenizi ve indirime giren DLC'leri satın almanızı öneririm. Bir sorun olursa bana soru sormaktan çekinmeyin. İyi Sosyaller!
store.steampowered.com