HOI4 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

olcanasqar

Centipat
Makaleler
1
5500U ve 950M ile HOI4 oynarken 1080P ayarlarda hem düşükte hem de yüksekte 20-30 FPS arası bir FPS alıyorum. Oyun kurulurken de ekran kartı olarak Intel HD Graphics görmüştü. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
5500U ve 950M ile HOI4 oynarken 1080P ayarlarda hem düşükte hem de yüksekte 20-30 FPS arası bir FPS alıyorum. Oyun kurulurken de ekran kartı olarak Intel HD Graphics görmüştü. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Ekran kartını oyunda kullanmak için

NVIDIA denetim masasını açın.

3D ayarlarının yönetilmesine tıklayın.

Gelen menüde program ayarlarına gelin.

Ekle menüsüne tıklayarak HOI4'ün
Steam'daki dosya konumuna gidin ve HOI4'ü seçip programa ekleyin.

Ardından "bu program için kullanılan grafik işlemciyi seçin" menüsünden GTX 950M'ı seçin.

Böyle bir menü yok ise "bu program için ayarları belirleyin bölümünde bulunan
"CUDA- GPU'lar" bölümünde bulunan kutucuğa tıklayın ve GTX 950M'ı seçin.

Ancak HOI4 işlemci odaklı bir oyun olduğu ve bir o kadar optimizasyon özürlü olduğu için çok iyi sistemlere sahip çoğu kişi bile bu civarlarda fps alıyor. Üstüne oyun hızı 5 ise sisteminizde bu değerler gayet normal.

Örnek vermek gerekirse benim işlemcimde 6 çekirdek bulunuyor ancak HOI'de sadece 1 tek çekirdeğe yükleniyor bu da doğal olarak ekran kartının tam olarak kullanılmamasına yol açıyor ve düşük FPS alıyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun. Arkadaş 1 çekirdekten 32 çekirdeğe her işlemciyle oynamış. 32 çekirdek işlemcide bile kastığını görebilirsiniz.

Hocam modu biliyorsanız yazabilir misiniz? SSCB alıp alınan toprakları geri bırakmış sanırsam ama nasıl rusya olmuş anlamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı