HOI4 için tatik ve sorular

Vardem

Hectopat
Daha fazla  
1-Trade yapabilmek için convoy gemilerine ihtiyaç var. Bende yaklaşık 40 tane falan convoy gemisi var, yeter mi? Yoksa daha fazla yapayım mı?

2-Trade için sadece convoy gemisi mi gerekiyor? Yani karşılığında bir şey almıyor muyuz? Ya da vermiyor muyuz?

3-Casus Belli oluşturmak için world Tension'un yükselmesini mi bekliyoruz? Çünkü Claim'im olan bölgelerde bile casus belli elde edemiyorum.

4-Teknolojide biraz öndeyim, yıl 1937 ve 39-40 teknolojilerini açmama birkaç ay kaldı. Anladığım kadarıyla önde olduğum için research time penaltısı veriyor. Başka ne gibi zararı olur?

5- Recruit&Deploy sekmesinde tank üretmeye çalışıyorum ama yetersiz malzeme tarzı bir şey diyor ve hangi malzeme yetersiz söylemiyor. Light Tank'a 2 fabrika verdim, başka neyi atlıyorum?

Son düzenleme:
1-Trade yapabilmek için convoy gemilerine ihtiyaç var. Bende yaklaşık 40 tane falan convoy gemisi var, yeter mi? Yoksa daha fazla yapayım mı?
2-Trade için sadece convoy gemisi mi gerekiyor? Yani karşılığında bir şey almıyor muyuz? Ya da vermiyor muyuz?
3-Casus Belli oluşturmak için world Tension'un yükselmesini mi bekliyoruz? Çünkü Claim'im olan bölgelerde bile casus belli elde edemiyorum.
4-Teknolojide biraz öndeyim, yıl 1937 ve 39-40 teknolojilerini açmama birkaç ay kaldı. Anladığım kadarıyla önde olduğum için research time penaltısı veriyor. Başka ne gibi zararı olur?
5- Recruit&Deploy sekmesinde tank üretmeye çalışıyorum ama yetersiz malzeme tarzı bir şey diyor ve hangi malzeme yetersiz söylemiyor. Light Tank'a 2 fabrika verdim, başka neyi atlıyorum?
Trade yaparken sivil fabrika veriyorsunuz hocam.

Öndeki teknolojileri ben araştırmıyorum. Her daim araştıracağım bir şey oluyor o yıla dair.

Malzeme eksiği üretilmeyeceği anlamına gelmez. Daha yavaş üretirsiniz. Eksik malzeme de fabrika atadığınız sekmede yazar. Eksik malzeme kırmızıdır.

1- Devlete göre değişir ancak arttırılmalı.
2- Para birimi olarak sivil fabrika geçiyor. 8 kaynak için 1 sivil fabrika veriyorsunuz.
3- İdeoloji değiştirirseniz hak iddiası için tansiyon limitine takılmazsınız.
4- Boşu boşuna research penaltısı almayın. Mesela siz buff almadan 1940 tankını 39'da açmaya başladınız. Size 1 yıl ek araştırma süresi veriyor ve boşuna bekliyorsunuz. Gidin ıvır zıvırı bile araştırın ancak research penaltısı almayın.
5- 2 Fabrika yetersiz. Tank tümenlerinde motorize de vardır unutmayın. Ayrıca varsayılan tümen yerine kendi hazırladıklarınızı kullanmaya çalışın.

1- devlete göre değişir ancak arttırılmalı.
Türkiye ile oynuyorum.
2- para birimi olarak sivil fabrika geçiyor. 8 kaynak için 1 sivil fabrika veriyorsunuz.
Sivil fabrikalar başka ne işe yarıyor?
3- İdeoloji değiştirirseniz hak iddiası için tansiyon limitine takılmazsınız.
İdeoloji değiştirmek için partiyi değiştiriyoruz sanırım. Doğru mudur?
4- boşu boşuna research penaltısı almayın. Mesela siz buff almadan 1940 tankını 39'da açmaya başladınız. Size 1 yıl ek araştırma süresi veriyor ve boşuna bekliyorsunuz. Gidin ıvır zıvırı bile araştırın ancak research penaltısı almayın.
Teşekkürler.
5- 2 fabrika yetersiz. Tank tümenlerinde motorize de vardır unutmayın. Ayrıca varsayılan tümen yerine kendi hazırladıklarınızı kullanmaya çalışın.
Topu topu 8 fabrika var zaten. 2 tank, 2 silah, 2 equipment, 2 uçak şekilde yaptım. Nasıl yapmamı önerirsin?

Türkiye ile oynuyorum.

Teşekkürler.

Topu topu 8 fabrika var zaten. 2 tank, 2 silah, 2 equipment, 2 uçak şekilde yaptım. Nasıl yapmamı önerirsin?

Başlangıç için Türkiye yerine ABD veya Almanya daha iyi olabilir. Sanayileri çok güçlü ve oyunu keşfetmene yardımı olacaktır.

Ne kadar çok sivilin varsa o kadar hızlı inşaat yaparsın. Önce düzgün bir şekilde sivil basarak sanayileşmen gerek daha sonra askeri fabrikaya döneceksin.

Evet Partiyi değiştirmen gerek.

Türkiye oyunun başlarında rahatça tank basabilecek bir ülke değil. Bir süre sadece piyade ekipmanı verilmesi gerekebiliyor çünkü sanayisi çok yetersiz.

Youtube'dan rehber videoları izlemeni tavsiye ederim.

Türkiye ile oynuyorum.

Teşekkürler.

Sivil fabrikalar inşaat hızını arttırır. İhraç edersen sivil fabrika eklenir, ithal edersen sivil fabrikan eksilir. Savaş zamanı çok silah gerekirse sivil fabrikalar askeri fabrikalara dönüştürülebilir. Açıkçası çok gerek duymadım ama yapılabilir.

Evet ideoloji için mevcut partinin değişmesi gerek.

8 fabrikanız var ise önceliği silaha vermeniz daha doğru. Tank için biraz daha artmasını bekleseniz daha iyi. Tankı çok fazla üretmeniz lazım tümen yapabilmek için. Olası savaşta da hemen eksilebilir tank sayısı. Silah kesinlikle öncelik olmalı. Ben olsam 4 silah, 2 equipment, 1 artillery, 1 uçak şeklinde yapardım. Şart mı? Değil tabi ki.

Sivil fabrikalar inşaat hızını arttırır. İhraç edersen sivil fabrika eklenir, ithal edersen sivil fabrikan eksilir. Savaş zamanı çok silah gerekirse sivil fabrikalar askeri fabrikalara dönüştürülebilir. Açıkçası çok gerek duymadım ama yapılabilir.

Evet ideoloji için mevcut partinin değişmesi gerek.

8 fabrikanız var ise önceliği silaha vermeniz daha doğru. Tank için biraz daha artmasını bekleseniz daha iyi. Tankı çok fazla üretmeniz lazım çünkü tümen yapabilmek için. Olası savaşta da hemen eksilebilir tank sayısı. Silah kesinlikle öncelik olmalı. Ben olsam 4 silah, 2 equipment, 1 artillery, 1 uçak şeklinde yapardım. Şart mı? Değil tabi ki.
O save'i bıraktım. Acemiliğime geldi, Axis ile Allies birbirine girdiğinde ben daha yeni yeni silah üretmeye başladım :D

Oyunu öğrenmek için ABD ile açacağım şimdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı