HOI4 İtalya donanması nasıl olmalı?

Daha fazla  
Hocam ben İtalya ile İngiliz donanmasini almak istiyorum. Birkaç sorum var.
1-ne tür gemi basmalıyım?
2- bir filoda kac tane gemi koymaliyim ve bu gemilerin türlerinden kacar tane koymaliyim?
3- dockyard basmali miyim?
4- hangi tür filolar olusturmaliyim? Hangi gorevler için?(patrol icin destroyer filosu olusturmak falan)
5-ucak gemisi basabilir miyim İtalya olarak?
6- her şeyi boş verip naval bomber yeterli olur mu?

İngiltere'yi donanmada yenmeniz çok zor alman ile birleşip belki üstünlük alabilirsiniz. Tavsiyem İtalya ile erken oyunda destroyer ve submarine basmanız lazım. Bir de naval bomber basarsanız çok iyi olur. Ama Fighter ve CAS basmayı da ihmal etmeyin. 2. Dünya Savaşı başlamadan hemen önce tüm gemilerinizi alman limanlarına götürün sonra alman fransızı düşürünce İngiltere'ye çıkartma hazırlayın. Bakın hangi deniz tile inda daha az gemi varsa oraya tüm gemilerinizi ve uçaklarını koyup bir anda çıkın alman destek verir bir anda çıkamazsanız İngiliz gemi kaydırır. Ve bir daha asla çıkamazsınız.

Ben İtalya mainim ve çok daha farklı oynuyorum isterseniz anlatabilirim. Roma kurmaya çalışıyorum çok güçlü oluyor kurunca her yeri Core yapabiliyoruz.

Anladim peki bastiginiz destroyerlarin hepsini 1 filoya mi atiyorsunuz

Ooo eyllenceli duruyo bi deneyim cok sag olun
1.10.5 ve 1.10.8 sürümünde İtalya maindim ve oyun başı hazırda üretimi yarılanmış battleship ve cruiser üretimlerine veriyordum tüm dockyardları.

Oyunun başında Etiyopya savaşını 4 ayda bitirin, ordunuzu, generallerinizi ve ordu xp'nizi kasın. Etiyopya savaşı bittikten sonra Oradaki Eritre'yi, Somali'yi ve Etiyopya'yı puppet olarak bırakın ve oynayışa göre 1 veya 2 focus atlayın.

Uçak olarak sadece Naval Bomber basın. Focus ağacınızdaki Destroyer, Submarine ağaçları ile 1940 ve 1944 gemilerini 1-2 sene erken açabilirsiniz. Savaş zamanından önce, yani 1937 sonu 1938 ortaları arası (tamamen Fransa'nın Yugoslavya'dan garantisini çekmesine bağlı olarak) Yugoslavya'ya saldırın. Eğer Almanya Kaiser yoluna gitmiyorsa Yugoslavya ve Romanya ile savaşacaksınız. 1 ana cephe, isteğe göre savaştan önce ya da sonra alınmış Arnavutluk cephesi ve Zara bölgesinde savunma yapın. Geminiz ile Zara ve Arnavutluk arasına çıkartma atın. Yugoslavya ordu bölmeye başlayınca saldırın, eğer oyun bilginiz yeterliyse o savaş biter. Romanya cephesi biraz zahmetli ve cidden odaklanmanız gereken bir cephe. Duruma göre dağ veya nehirden yarmanız gerekecek (dağcı birimleri dağ tarafına verirseniz nehre kıyasla daha kolay kazanılabilir).

Bu savaştan sonra oyun başından beri toplam en az 10 fabrika verdiğimiz naval bomberları Akdeniz'de kullanıyoruz. İngiliz ve Fransız donanması orada biraz eriyecek. Fransa düşerse direkt, düşmezse de biraz donanma kestikten sonra Malta'ya çıkartma atın. Malta düştüğünde hemen Cebelitarık için hazırlık yapın. Cebelitarık düştükten sonra Süveyş Kanalı'nı almanız çok basit olacaktır ki almadan önce de düşürme ihtimaliniz var. Bu aşamaya kadar başarılı olduysanız Akdeniz tamamen sizin demektir. Kalan donanma varsa donanma pocketi dediğimiz olaya girmişlerdir ve kesilmeleri çok daha basit olacaktır. Bir sonraki hedefiniz ise aşağıya fotoğraf olarak bıraktığım Manchester tarafına çıkartma atmak olacak. Amerika savaşa girmeden buraya kadar gelirseniz İngiliz AI'i orayı korumayı her zaman Londra tarafına göre daha zayıf tutar. Çıktığınız an Normandiya tarafında hazırda bekletmenizi tavsiye ettiğim en az 24'lük tümeni oraya gönderin ve İngiliz'i de direkt düşürün.

Eğer buraya kadar geldiğinizde Amerika hala savaşa girmemişse daha 1940'da savaşı bitirmiş ve sömürge/kaynak zengini bir ülke olacaksınız. Devamı tamamıyla sizin keyfinize kalmış. İster Amerika ile savaşın ister Sovyet cephesinde Almanya'ya yardım edin. Ben şahsen Singleplayer ve arkadaşlar ile girdiğimde böyle oynarım fakat RP oynuyorsanız bunu yapmanıza asla izin vermezler ve eski sürüm olduğu için o sürümde RP yapan kalmamış bile olabilir. Yeni sürümde de Focus ağacında aynı şekil atlanabilecek focuslar olduğunu duymuştum. Şimdiden bol şans dilerim.

Yazmayı unuttuğum için şimdi ekliyorum; donanmanızı tek parça olarak birleştirin.

Son düzenleme:

Dostum bu cok iyi aciklama olmus cok teşekkür ederim.

Dostum bu cok iyi aciklama olmus cok teşekkür ederim.
Oyun başı kaynak açığınız olacağı için onları İspanya ve Almanya'dan alabilirsiniz. Hatta oynamak isterseniz Italy First focusundan da devam edebilir ve Akdeniz'de tekel olup Almanya ile savaşabilirsiniz. Focusun ismi de Ethiopian Railway tipi bir şeydi. Bunu direkt atlayabilir, isteğe göre Trumph in Africa'yı da atlayabilirsiniz. İsimleri yanlış söylediysem çok özür dilerim, birkaç aydır hiç HOI4 girmediğim için tam hatırlamıyorum. Umarım anlaşılır olabilmişimdir, iyi oyunlar dilerim.

Kaç saatiniz var hocam? Benim 900.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…