HOI4 kaynak nasıl artırılır?

Daha fazla  
Arkadaşlar ben HOI4'te yeniyim o yüzden pek bilgili değilim. Oyunda Türkiye'de oynuyorum fakat ülkedeki çelik rezervim sürekli ekside. Altyapı artırsamda ihracatla aynı oranda artıyor ve yine ekside oluyor. Kaynaklarımı nasıl artırabilirim? (Yeni kaynak bölgesi ele geçirmek dışında.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Türkiye'de pek fazla kaynak yok 1 sivil fabrika vererek 8 çelik alabilirsiniz. Tavsiyem Almanya öğren çok kolay güçleniyor ben öyle öğrendim internette rehber çekenler var izleyebilirsin mesela maxmarine.

1) ticaret yasasını değiştirmek. Free Trade (serbest ticaret) yerine daha alt seviye ticaret yasasına geçmek (limited export - kısıtlı ihraç gibi).

2) demir bulunan bölgeleri ilhak etmek.

3) ticaret yapmak.

Bu üç yol dışında başka yol bulunmuyor. Tabi demir bulunan şehirlerdeki altyapıları geliştirerek de demir üretimi artırılabilir ancak Free Trade yasası varken pek anlamı olmaz çünkü aynı oranda ihraç da artacaktır. Yasayı aşağı çekmek lazım.

Vanilla'da kaynak eklemek/arttırmak yok. Sadece altyapı basarak ekstra çıkartabilirsiniz. İhtiyacınızı karşilamak içinse trade'i kapatabilirsiniz veya kaunak olan toprakları işgal edebilirsiniz.

Battle for the Bosporus DLC'si varsa Sanayiciler focusunu aldıktan sonra decisionlardan çelik fabrikalarını kurabilirsin.

Ticaret yasasını değiştirebiliyorumf fakat kısıtlı ihraç için savaşta olmam gerekiyor, onun yerine ihracat odağı var onu seçersem pazar kaynakları %80'den %50'ye düşmüş olacak işime yarar mı?

Battle for the Bosporus DLC'si varsa Sanayiciler focusunu aldıktan sonra decisionlardan çelik fabrikalarını kurabilirsin.

DLC'ye sahibim hocam, sanayiciler focusunu aldım İzmir'e bir fabrika sübvansiyon verilmesi kararı aldım. İzmir'e 4 çelik rezervi ekleyecek; diğer fabrikalar ise pamuk, hazır kıyafet, ipek gibi fabrikalar onları da açsam çelik rezervi kazanır mıyım?

Diğer fabrikalardan çelik kazanamazsın ama Karabük decision'ını aldıysan Excavation III teknolojisini araştırdıktan sonra kaynak decisionlarından diğer çelik fabrikalarını kurabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…