Monroe Doktrini'ni ancak (13 günlük süre hariç) ABD ile aynı Faction'da olarak bypass edebilirsin. Ya da sende de aynı doktrin olacak. Yani bir Amerika ulusu olacaksın. Onun dışında bildiğim kadarıyla herhangi bir bypass taktiği yok. Eskiden doktrin national sprit kısmında olmazdı ABD'nin her Amerika ülkesinde garantisi olurdu. Güney Amerika DLC'sinde geldi yanlış hatırlamıyorsam. O zamanlar senin üzerinde de Amerika garantisi varsa sorun olmuyordu ama şu an nasıl olur bilemem. Onun dışında evet Mihver'e katılarak ABD ile savaşabilirsin.
Gözünüz kesiyorsa küçük 1-2 ülke alıp Amerika'ya ayak basınca Meksika'ya oradan da direkt Amerika'ya saldırın. @Bay Polat hocamın dediği gibi, sizde de aynı doktrin yoksa yani Amerikan ülkesi değilseniz faction harici alternatifiniz yok. Ama sevmediği veya ideolojisi farklı olanlara ses çıkarmama ihtimali var, garanti mi bilmiyorum da.
Gözünüz kesmiyorsa da bence aynı Faction'a girin ve direkt Amerika'daki bütün küçükleri toplayın. Hepsini yedikten sonra Faction'dan ayrılıp silahınızı ABD'ye yöneltirsiniz. Örneğin siam savaşa katılınca ona savaş açabilirsiniz. Ama Allies'a girmeden önce Amerika'nın factionu yok, o yüzden sizin oluşturmanız lazım. Ama oluşturunca da aynı safta yer aldığınız için ve savaşta henüz allies olmadığı için muhtemelen size katılacaktır Amerika.
Faşist olsanız da aynı tarafta savaşınca factiona girmek çok kolay oluyor. En kötü siz kurarsanız casuslar ile Amerika'da %10-20 arası faşism çıkartırsınız, katılmak için de demokrasi arttıran bir advisor alırsınız, İspanya'da onları istediğiniz zaman kullanabiliyorsunuz diye hatırlıyorum.
Vichy'i almak zaten çok olay, Axis'e girin, vichy savaşa katılana kadar giremeyeceği için direk savaş açıp Vichy'i temizleyin sonra geri çıkarsınız. Aslında donanması da Amerika tarafında yardımcı olur. İtalya'ya dokunmayın derim ama 2. Dünya Savaşı bittikten sonra çok zorlanırsınız.
En iyisi sırasıyla Portekiz, vichy Fransa, ekstra manpower isterseniz Portekiz'den aldığınız macau üzerinden Çin (macau'yu puppet olana kadar bekleyebilirseniz bütün Çin'de Core sahibi olacağı için Japonya'ya hiçbir şey bırakmazsınız), sonrasında Amerika kıtasında 1 küçüğü alıp oradan ya direkt Amerika'ya çıkartma ile ya da Meksika üzerinden karadan Amerika'yı dümdüz edin. Eğer acelem yok garanti olsun derseniz Vichy'i ve tercihen Çin'i aldıktan sonra Axis'e katılın sovyetleri yıkın, bu saatten sonra Allies'in kaybedeceği kesinleşmiş olur, sizde ilk fırsatta eli kolu bağlı olan Amerika'ya çıkartma yapıp rahatça devirirsiniz (axis'e girmeden Amerika'da bir küçük ülkeyi yutmayı unutmayın, çıkartma üssünüz olacak.)
Ben İspanya'yı hep carlist oynadım o yüzden falanjist için dediklerim aşırı optimal olmayabilir
- Join axis focusu ek bir şey vermiyor ise normal katılın sizi zaten alır Almanya boşa focusa vakit harcamayın.
- Allies'a katılınca war tension üretenlere war justification da yapamazsınız haberiniz olsun. (zaten var demişsiniz de ne olur ne olmaz, benim ağzım yandı öyle birkaç kere)
- Bir de war tension oluşturunca Allies'dan şutlanmanız muhtemel, ama aynı safta yer aldıkça AI sürekli geri alıyor sizi
- 1m ordu zorlayabilir, İspanya nüfussu neredeyse Türkiye ile aynı, üstüne iç savaşta kayıp veriyorsunuz. Service by requirement şart yani en azından.
- Aslında Amerika'nın önemli kısmı elinizde zaten, bende direkt ABD odaklı oynayın, Sovyet haricinde Çin'in düşmesine yardım ederseniz bu sefer Japonya da ABD'yi daha çok yormaya başlar.
.