HOI4 nasıl öğrenilir?

Xei

Decipat
Merhaba, yıllardır bu oyunu silip tekrar indirir, yarım saat anlamaya çalışır ve tekrar silerim. Rehber videolarını izlediğimde ise hiçbir şey anlamam. FM 24'te bu denli karışık geliyordu fakat kısa zamanda çözüp oynadım. HOI4'ü nasıl öğrenebilirim? Yeni başlayanlar ne yapmalı? Güçlü devletler almak istemiyorum.

Yeni başladıysanız Almanya oynamaktan başka çareniz yok bolca rehber izleyip oynayarak öğreneceksiniz. Oyun zor ve karmaşık bir oyun 500 küsur saatim var halen yeni öğrendiğim bilmediğim şeyler var.

Bu tarzda daha az detaylı oyun öneriniz var mı peki? Ve HOI4 için temel olarak bilmem gerekenler nedir?

Heves veya merak yoktur da ondan yapamıyorsunuzdur, küçükken ETS 2 de bende öyleydim kaza yapar yapmaz kapatıyordum oyunu, başka yükler alıyordum veya hiç kaza yapmamak için hep 50 de gidiyordum çünkü servise gitmeyi sonradan merakla öğrendim. Lafın kısası 2 seçenek var ya oyun size hitap etmiyor ya da isteksizsiniz.

Heves veya merak yoktur da ondan yapamıyorsunuzdur, küçükken ETS 2 de bende öyleydim kaza yapar yapmaz kapatıyordum oyunu, başka yükler alıyordum veya hiç kaza yapmamak için hep 50 de gidiyordum çünkü servise gitmeyi sonradan merakla öğrendim. Lafın kısası 2 seçenek var ya oyun size hitap etmiyor ya da isteksizsiniz.

Hocam aksine bu tarz oyunları çok severim ama oyun haddinden fazla karışık sanki heves konusuda öğrendim diyene kadar heves falan kalmıyor zaten.

Bu tarzda daha az detaylı oyun öneriniz var mı peki? Ve HOI4 için temel olarak bilmem gerekenler nedir?

HOI4'te ilk arayüzü tanıyacaksınız neyin nerede olduğunu falan sonra mekaniklere geçersiniz.

Hocam aksine bu tarz oyunları çok severim ama oyun haddinden fazla karışık sanki heves konusuda öğrendim diyene kadar heves falan kalmıyor zaten.
Oyunu öğrendikten sonra bağımlısı oluyorsunuz ama öğrenme aşaması can sıkıcı olabiliyor.

Ya ayrıntı çok olunca istemeden karışık oluyor yapacak bir şey yok ama ekran çok dolu hayatta oynayamam ben mesela öyle oyunlar içim daralır, ama aklınıza koyduysanız rehber tarzı değil de YouTube'dan sevdiğiniz bir kanalın içeriklerine bakın HOI4 ile alakalı o oynayıp siz izledikçe rehber değil gameplay tarzı az çok mantığı kavrar mekaniklere alışırsınız diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı