HOI4 pocket atarken yaşanan lojistik problemi

678937

Picopat
Dostlar, HOI4 oyununun son çıkan İskandinav DLC'si hariç tüm DLC'ler var. Sovyet oynarken Alman yapay zekasını nehirlerde kurduğum savunma hattında tuttum, taarruz gücü tükendi. Sonra taarruza geçiyorum, Alman piyadelerini ve tanklarını itiyorum, 1 mikro birimlik yeri alıyorum. Sonra oradan tanklarla çembere almaya(pocket) çalışıyorum, lojistik ve yıpranmadan ötürü güçsüz de olsa Alman piyadesini yaramıyor. Her cephe hattında öyle. Ama tankları çıkarıp sadece piyadeyle yapsam çembere alabiliyorum.

Tanklarım 30 width, lojistik destek bölüğü de var, destek bölüklerinin de Full araştırması da tamam. Öyle 10 tane tank tümeni değil bu. 4 tümenle bile yaramıyor. Piyadelerim de 22 width, öyle çok adam sokmuyorum, gayet dengeli. Lojistik haritasından bakıyorum, her yer mavi, kutu olan yerler Full kamyonlarla geliyor ve bağlantıları da sağladım TAA Moskova'ya kadar. Tren ve kamyon eksiğim de yok, stokladım bile hatta. Tanklarımın vuruş gücü de ölümcül, piyade ve tanklarda sinyal bölüğü de koydum. Doktrinim Süper Ateş Gücü. Yani anlayamadım, en sonunda 1944'te tank birliklerimi sildim, 1 sene sonra Belarus'tan Berlin'e girmeyi başardım.

Tabii yapay zeka da beni zorladı, eskisine göre biraz geliştirmişler, Almanya'ya girene kadar canım çıktı cidden, hava üstünlüğüm de vardı bu arada, CAS uçakları da koydum, doktrini de fulledim. Yani anlayamadım, tanklarla niye çembere alamıyorum, lojistik sorun ve yıpranmadan yaramıyor bildiğin. Hatta o çıkıntı yerde piyadelerim de etkileniyor. Oyunun son güncellemeleri çok güzel olmuş tabii ki, daha güzel, daha gerçekçi, daha zorlayıcı olmuş, açıkçası çok zevk aldım. Bu arada oyunda 1200 saatim var, daha önce korsanda oynadığım tahminimce 200 300 saatim de var galiba.

Evet strateji severler, ne diyorsunuz? :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı