HOI4 savaş taktikleri

Daha fazla  
Arkadaşlar ben HOI4'te yeniyim o yüzden pek bilgili değilim. Oyunda Türkiye'de oynuyorum fakat sene 1940 olduğunda İtalya ve müttefikleriyle savaşa girmek zorunda kalıyorum ve Ege ve Güneydoğu'dan saldırıya mağruz kalıyorum. Oyunda yeni olduğum için savaşırken ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Savaşla ilgili bildiğiniz bir rehber (blog ya da video gibi bir şey) varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Sizlerin fikirlerinize de açığım.

Not: Savaşta yaptıklarım: Gemileri Ege Deniz’inde devriyeye sürmek, uçakları Ege ve Diyarbakır'a bölerek hava ve kara üstünlüğü yapıyorum fakat bir türlü karada savunmayı halledemiyorum 2 bölükle saldıran adam benim 8 bölüklü askerlerimi yeniyor.

Limanlara garnizon koy, sınırlara yığıl.
Piyade tümeni için; 9 piyade 1 top şeklinde yapmanı öneririm.
Uçak basmayı unutma.(Bol)
Sakın saldırma! Onlar saldırıp silah ve mühimmat kaybedecekler.

Limanlara garnizon koy, sınırlara yığıl.
Piyade tümeni için; 9 piyade 1 top şeklinde yapmanı öneririm.
Uçak basmayı unutma.(Bol)
Sakın saldırma! Onlar saldırıp silah ve mühimmat kaybedecekler.

Hocam garnizon ne demek bilmiyorum, top üretiyorum fakat konuşlandıramıyorum.

Uçak konusunda hiç sıkıntım yok ortalama 600-800 civarı üretiyorum.

Ve savunma cephe hattı onları nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum.

Hocam çok geride kalmışsınız siz.
Bir rehber falan mı izleseniz? Böyle oynayamazsınız.

Asker düzenin güçsüz demek ki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak Türkiye'nin askeri debuff'ı oluyor diye biliyorum. Onu focustan kaldırman lazım.
Bir de advisor almayı unutma. Divison defence vs.
Son olarak askerlerinin silahının, topunun tam olmasına dikkat et.

Kıyı garnizonu için komutanı seçtiğinde bayrak işareti var ona tıkla. Deniz kıyısı ve limanı seç sonra her yere diz askerlerini. Eğer karşıdaki birlik çok güçlü değilse veya siz çok güçsüz değilseniz büyük ihtimalle çok rahat tutarsınız. Deniz çıkartmalarında çıkartma atan çok dezavantajlı.

Hocam çok geride kalmışsınız siz.
Bir rehber falan mı izleseniz? Böyle oynayamazsınız.

Hocam oyunda yeniyim zaten aslında Jahrein izlemiştimde bir anda savaşa girmişti anlayamadım sizin bildiğiniz güzel bir rehber varsa öneriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Hocam oyunda yeniyim zaten aslında Jahrein izlemiştimde bir anda savaşa girmişti anlayamadım sizin bildiğiniz güzel bir rehber varsa öneriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Maxmarine rehber öneririm. Ayrıca gelişmek için de Maxmarine Rp'lerini izleyebilirsiniz, çok katkısı oldu bana.

Maxmarine'in rehberleri var. Ek olarak Youtube'da izleyebileceğiniz tonla rehber çeken insan var. Birini seçip izleyin işte. Video izlemek istemiyorsanız Steam rehberler kısmında da birçok Hoi 4 rehberi mevcut.

Onun dışında ben oyunu baya izleyerek öğrendim. Yayınları falan izleyebilirsiniz veya farklı modlar var onların oynanışını da izlemek zevkli oluyor.

Bir seviyeye geldikten sonra oynaya oynaya öğrenirsiniz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…