HOI4 sivil veya askeri fabrika yaparken ne harcanıyor?

Mahmut çakman

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, HOI4'e yeni başladım ve birkaç sorum olacak:

-Oyunda asimülasyon nasıl oluyor? Mesela Almanya ile Avusturya'yı fethedince basıl oradan tam ordu basabiliyoruz? Ya da nasıl tam toprağımız yapıp isyanları engelleyebiliyoruz? (AoH2 ve 3'teki gibi)

-Oyunda ticarette falan sivil veya askeri fabrikaları kullanıyoruz, yani oyunun para birimi gibi bir şey, fakat sivil/askeri fabrika basarken hangi kaynağımızı harcıyoruz?

Bir de odak ağacı isteyen bazı generalleri açmak için ve komutanların alabildiği maksimum askeri artırabilmek için hile kodu var mı? Varsa söyler misiniz?

-Oyunda asimülasyon nasıl oluyor? Mesela Almanya ile Avusturya'yı fethedince basıl oradan tam ordu basabiliyoruz? Ya da nasıl tam toprağımız yapıp isyanları engelleyebiliyoruz? (AoH2 ve 3'teki gibi)
Complianceyi yükseltmek gerekiyor fakat hiçbir şekilde core toprağımız kadar olmuyor. Compliance yükselince oradan aldığımız manpower, fabrika, kaynak vs. artıyor ve isyanlar da gittikçe azalıyor. Fakat epey uzun bir süreç, isyanlar %25'in altında kalacak şekilde en düşük garnizon yasasını kullanmak lazım.
-Oyunda ticarette falan sivil veya askeri fabrikaları kullanıyoruz, yani oyunun para birimi gibi bir şey, fakat sivil/askeri fabrika basarken hangi kaynağımızı harcıyoruz?
Bir kaynak harcamıyorsun, bastığın her yapı sivil fabrikayla basılır. Sen sivil fabrikaları da yine sivil fabrika kullanarak basıyorsun.
Bir de odak ağacı isteyen bazı generalleri açmak için ve komutanların alabildiği maksimum askeri artırabilmek için hile kodu var mı? Varsa söyler misiniz?
Komutan için mod vardı, komut var mı emin değilim fakat odak ağacı için "Focus.AutoComplete" yazabilirsin.

Herhangi bir şey inşaa ederken sivil fabrika harcanır sivil fabrika ne kadar fazla ise o kadar hızlı ve çok inşaat yaparsınız. Oyundaki şehirlerin tamamen sizin olması için o bölgeleri Core yapmanız gerekiyor. Core harici o bölgelerden yüksek verim almak için compliance yüksek olması lazım ne kadar yüksek olursa o topraktan aldığınız verim (manpower, fabrika, kaynaklar) o kadar yüksek olur. Odak ağacında direkt gün beklemeden ilerlemek için focus.autocomplete komutunu kullanın diğer hilelere buradan bakabilirsiniz.

Cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Bir de bir sorum daha olacak: HOI4 ile EU4 temelde aynı mı yoksa bambaşka oyunlar mı? Mesela ben HOI4'ü çözdükten sonra EU4'ü de rahatlıkla çözebilir miyim?

Son düzenleme:
Cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Bir de bir sorum daha olacak: HOI4 ile EU4 temelde aynı mı yoksa bambaşka oyunlar mı? Mesela ben HOI4'ü çözdükten sonra EU4'ü de rahatlıkla çözebilir miyim?

Hayır benim HOI4'te 900 saatim var ve EU4'ü hiç beceremiyorum aynı olan bazı şeyler vardır ama farklı oyunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…