HOI4 Supply denizden gidiyor

681554

Decapat
Almanya ile oynarken Belçika'yı fethettikten sonra Fransa sınırına giden Supply, Hamburg'dan Amsterdam'a denizden falan gidiyor. Deniz üstünlüğü de İngiliz'lerde olduğu için çok fazla konvoy kaybediyorum. Önceden bu konu hakkında açılmış bazı yorumları okudum. Birileri denize tıkla oradan seçenekler falan var oradan kapatacaksın demiş ama bende öyle bir şey gözükmüyor. Herhalde DLC'siz oynadığım için öyle. Bunu nasıl düzeltebilirim? Oyunun gurmeleri cevaplayabilirse sevinirim.

Selam. Denize boş tıkladığında sol altta 3 adet ikon çıkacak. Sarı üçgen, kırmızı, yeşil. Kırmızı tıkladığında hiçbir konvoy oradan gitmez.

Ama stratejik çözümü hizli şekilde Fransa'yi alıp Akdeniz'i kullanmak. Ya da trenler ile Supply taşımak. Diğer türlü daha çok mazot kaybediyorsun.

O tıklayıp kapatma olayı öyle değil. Supply her türlü denizden gelir kapatılan şey rotasyonu mesela Almanya İngiliz arası 3 bölge vardı galiba. Hangisinde üstülüğün varsa onu açık bırakıp diğer kaybettiğin deniz bölgelerini kapatırsın bu sayede senin gemiler oradan geçmez ama bunun için illaki deniz üstünlüğü lazım. Deniz uçaklarından bas biraz üstünlük sağla.

O tıklayıp kapatma olayı öyle değil. Supply her türlü denizden gelir kapatılan şey rotasyonu mesela Almanya İngiliz arası 3 bölge vardı galiba. Hangisinde üstülüğün varsa onu açık bırakıp diğer kaybettiğin deniz bölgelerini kapatırsın bu sayede senin gemiler oradan geçmez ama bunun için illaki deniz üstünlüğü lazım. Deniz uçaklarından bas biraz üstünlük sağla.

Early ve mid Gaming de herhangi bir ucak veya gemi ile denizde İngiliz'e üstünlük sağlamak mümkün değil... uçakta geçmek mümkün. o da mid gaming de Ayrıca yeni DLC'lerde artık Suupply'lar trenle de gidebiliyor. Kapatılamayan şey uzak ülkelerden yapılan konvoy ticareti.

Early ve mid Gaming de herhangi bir ucak veya gemi ile denizde İngiliz'e üstünlük sağlamak mümkün değil... Uçakta geçmek mümkün. O da mid Gaming de ayrıca yeni DLC'lerde artık Suupply'lar trenle de gidebiliyor. Kapatılamayan şey uzak ülkelerden yapılan konvoy ticareti.

Ben karantina zamanı oynuyordum. Yeni neler değişti bilmiyorum ama Almanya da uçakları İngiliz gemilere bombalamaya koyup kendi gemilerimizle beraber güzel üstünlük sağlanıyordu.

Almanya ile oynarken Belçika'yı fethettikten sonra Fransa sınırına giden Supply, Hamburg'dan Amsterdam'a denizden falan gidiyor. Deniz üstünlüğü de İngiliz'lerde olduğu için çok fazla konvoy kaybediyorum. Önceden bu konu hakkında açılmış bazı yorumları okudum. Birileri denize tıkla oradan seçenekler falan var oradan kapatacaksın demiş ama bende öyle bir şey gözükmüyor. Herhalde DLC'siz oynadığım için öyle. Bunu nasıl düzeltebilirim? Oyunun gurmeleri cevaplayabilirse sevinirim.
Eğer Man the Guns DLC'si sizde yoksa o tuşların gözükmemesi normaldir. Denizin güvenliğini sağlamak haricinde yapabileceğiniz bir şey kalmıyor.

Supply'un karadan gidebileceği yol varken denizden gitmesi bir bugdur. Hamburg'dan Amsterdam'a kara bağlantısı kurulmasına rağmen denizden gitmesi buna bir örnek. Eğer arkadaşın dediği gibi yapabilseydi karadan giderdi fakat DLC'si yokmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı