HOI4'te Almanya ile Sovyetler alınamıyor

Öncelikle tebrik ederim, bir kişiye daha acı yoldan space marine terimini öğretmişsiniz . Bende 1-2 kere denedikten sonra bir daha bulaşmamıştım anlamsız güçlü diye, sovyetlere de dediğim gibi 5-6 tank birliği ile Supply noktalarını hedefleye hedefleye, çevreleyip birliklerini öldüre öldüre halledebilirsiniz bence çok rahat. Saldırı için piyade kullanmak isterseniz eğer illaki 1 grup dağcı ve/veya denizci birliği ile özellikle çevrelediğiniz yerleri temizlemek için kullanabilirsiniz, tanklara göre biraz daha uyguna gelir.

Dağcı: 25W, 3 top (9W) ve 8 dağcı (16W)
Denizci: 30W, 4 top (12W) ve 9 denizci (18W)

Destek olarak engineer, top, AA, logistics, Ranger.

Deneyeyim hocam bir. Peki İngiliz için ne yapılmalı ben İngiliz'i düşürdüm de zar zor anca girdim. Eskiden pıt bir girdin mi iten olmazdı.

Yakın zamanda yapay zekada geliştirmeler yaptılar, artık en ufak hasarda İngiliz donanması tamire gitmiyor veya alakasız yerler için adayı boş bırakmıyor. Bir de adaya çıksanız bile convoy raidinge odaklanıyor, o da çok etkiliyordur. Benim çözümüm Fransa düştükten sonra naval Bomber'lara abanıp Fighter üstünlüğü de elde edince tüm gücümle İngiliz kanalı'na abanmak, sadece donanma bir sürü bomber düşürecek ama şöyle 1000-2000 arası bomber var ise ve 20-30 fabrika ile arkası geliyorsa İngiliz donanmasını param parça edebiliyorsunuz öyle. Kuzey Fransa'ya havalimanlarını doldurup 1 tane de radar koyduktan sonra ister ilk fırsatta çıkartma yapın, isterseniz birkaç ay bırakın donanmaları param parça olsun, sonrasında çıkartma yapıp ordularını yenmek kolay oluyor . Ama asker de bol bol bulunduruyor, o yüzden Fransa'dan CAS'de kaldırmanızı tavsiye ederim bol bol.

Fighter'a 5 fabrika versem yeterli olur mu hocam? CAS ağrılık veriyorum zaten genelde.

Havayı domine edene kadar Fighter'a abanın derim. Örneğin son oyunda 10 CAS'e verdim 25-30 Fighter'a verdim uzun süre. Yeterli Fighter'iniz olup havayı domine edemezseniz CAS ve diğer uçaklarınız çok düşer. Havanın tartışmasız lideri olunca Fighter üretimini azaltıp diğerlerine ağırlık verirsiniz.

Ya hacı şimdi iyi hoş diyorsun da biz bu dengeyi nasıl sağlayacaz. Savaş 39'da başlıyor. Med tank bassam 25 fabrikayla. Hangi ara yetişecek bu uçaklar için fabrikalar. Sivil basıyorum 38'e kadar.

Ben son oynadığımda 39 yılında 40 uçağının araştırmasını bitirip direk onunla başladım uçak üretmeye, o yüzden Fransa'yı düşürene kadar havayı hiç kullanmadan birliklere AA koyarak hallettim. Bende sizin gibi 38'e kadar sivil basıyorum. 2 şey önerebilirim, 1. si Fransa'yı %100 Compliance'ye çıkartıp Vichy'i kurmayın, Fransa'nın gemilerini alamazsınız ama bütün fabrikaları anında kullanabilirsiniz (ve altınlarını çalabilirsiniz).compliance govenment kurarsanızda hem CIV hem Mil'in %75'i gelmiş olur. 2. ise maginot hattını gevşek tutun, %1 civarı surrender progress ilerlesin, sonra totaler krieg focusunu yapana kadar Fransa'yı bitirmeyin (70+70+35 gün olması lazım). Sadece %10 consumer goods olunca economy of Conquest %100'ü görse bile çok bir fabrika kaybı yaşamıyorsunuz.

Fabrika olarak benim genelde 3-5 zırhlı tren (zırhları o kadar yüksek ki CAS'leri düşürüyorlar ), 5-10 kamyonet, 5-10 içi boş light tank (military police olarak), artilery AA suply 10-20 arası ihtiyaca göre, 15-25 de silah oluyor. Zaten benim dediğim gibi arada kolay noktaları vurmak haricinde piyadeleri saldırı için kullanmazsanız onlar hiç ekipman kaybetmiyor neredeyse, o yüzden bu üretimler +'ya çıkınca onların üretimini de tanka (25-30 fabrika civarı) ve uçaklara da 30-50 arası ayırabilmiş oluyorum daha Fransa düşmeden.

İsterseniz bakayım duruyorsa benim save dosyasını atayım, alıp inceleyince daha net bir şey canlanır aklınızda .

Reis sen oyunu nasıl oynuyormuşsun öyle. Ben mesela düz tren basarım Max 2-3 fabrika veririm. AA da basmıyorum hiç. Bir de hocam şimdi ben Polonya'yı düşürüyorum sonra maginota çekiyorum orduları alıyoruz falan da sonra o Belçika Fransa sınırında Supply sıkıntısı çekiyorum kırmızı oluyor. (72 piyade 14 tank ile saldırıyorum)

Çok uzun süre oynayınca istemesen de böyle garip detayları öğreniyorsunuz . AA özellikle hava üstünlüğünüz yok ise aşırı önemli hocam, varsa bile Support olarak koyun derim çünkü hem CAS düşürüyorlar, hem düşmanın hava üstünlüğünü engelliyorlar, hem piercing veriyorlar, yani tank gibi zırhlı birliklere de hasar vermeyi kolaylaştırıyor, hem de yeterince AA koyarsanız düşmanın hava üstünlüğünden dolayı birliklerinizin yediği - tamamen kayboluyor.

Fransa için öncelikle şeyi sorayım, Hollanda'yı düşürünce Belçika'ya geçiyorsunuz değil mi? Tarihteki gibi aynı anda saldırmanıza gerek yok . Bir de 72 piyadenin 36'sı hatta 48'i Maginot'da oturabilir, zaten dar bir yerden girdiğiniz için, boşa Supply yemesinler. İdeal olarak zaten tanklarla Belçika'nın başkenti düşürüp Fransız'lar yetişip siper kazmadan yararak Paris'e kadar girebilmeniz lazım. Bir de İngiliz kanalı'nı yasaklayın ki denizden Supply gelmesin, çünkü %99 yağmalanacağı için limanlar bir işe yaramıyor. Onun yerine bağlı olmayanlara tren yolu çekin o şekilde halledin, çünkü denizden getirmeye çalışırsa ve yağmalanırsa, kara bağlantısında sıkıntı olmasa bile o Supply Hub'dan faydalanamazsınız. Son olarak da Belçika'yı devirince kıyıdan Paris hizasına gitmeyi deneyin tanklar ile, hem düzlük hem de kıyı da liman bol olduğu için Supply da sağlarlar, tabii ki yavaşta oynayın ama hiçbir boş kareyi affetmeyin. Dikkatli oynarsanız Belçika'ya savaş açtıktan sonra en geç 2 haftaya Fransa diz çökecektir, gerisi de kolay zaten

Şimdi anlamadım hocam yanlışsam düzeltin. Belçika düşünce direkt 24 div + 12 tank ile fransıza mı gireceğim Supply ayvayı yemesin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…