HOI4'te askerler zor yeniliyor

Askerlerinizi tek tarafa yığmayın. Yayın etrafa. Mesela Irak cephesinde 3 ayrı şehir var. Atıyorum 15 askeriniz varsa beşer bölüştürün.

Türkiye-Irak sınırı sadece 3 title'dan oluşmakta. 30 asker demek, bir title için 10 asker düşmek demektir ki Irak sınırı çöl ve dağdan oluştuğu için aşırı ikmak yetersizliği oluşur. Piyadelerin içine lojistik destek ve top koyarsanız hattı yararsınız.
Ayrıca bölgeye YHD (Yakın hava desteği) uçağı getirmekte askerlerinize aşırı derecede fayda sağlar. Daha fazla vururlar.
Az bölük olunca ne değişiyor, benim de iklime uygun asker yetiştirme imkanım var mı?
Eğer ki askerlerinize çölde eğitim yaptırırsanız, sıcak hava şartlarında daha az zarar görürler.

Türkiye-Irak sınırında tek bölge çöl bölgesi ve burası bizim toprağımız değil. Dolayısıyla bölge çöl olduğu için ikmal yetersizliğine maruz kalıyorsunuz demek yanlış olur. Fakat üstteki arkadaşın dediği gibi bölge başına 10 asker düşmesi, Hakkari ve ona gelen yol üzerindeki alt yapının çok kötü olması ikmal yetersizliğine sebep oluyor. Hangi yılda saldırdığınızı bilmiyorum ama erken bir yılda saldırırsanız iyi ekipmanlı ve eğitilmiş 10 asker ile orayı geçebilirsiniz. Kısacası bölgeye çok asker yığdığınız için aldığınız debuff sonucunda Irak sizi kendi sınırlarında az asker ile tutabiliyor.

Ekran görüntüsü atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…