HOI4'te Japonya ile Çin nasıl ele geçirilir?

Makaleler
2
Merhaba. Japonya ile amacım Çin'i ele geçirmek. Barış antlaşması üzerinden kukla yapmak ile prepare collabration goverment sonucu kukla yapmanın farkı nedir? Compliance ile kukla yapınca Çin'in focus tree efektif olmayan ağaca dönüyordu. Barış antlaşması ile ROC(Reformed Goverment of the China (Wang Jingwei)) adı altında yine Çin focusu devam ediyor.

Biliyorsunuzdur savaş başladığında Japonya debuff ile başlıyor. Decisionlardan yavaş yavaş o debuff kaldırılıp buffa dönüşüyordu. Tavsiyem o debuff buffa dönene kadar line attack vermemeniz. Buffa dönünce line attack + çıkarmalar ile iflahını kesersiniz Çin'in.

Biliyorum ya %50 atak ve savunma kayıp. Line attack Shandong bölgesinden çıkarma atıp Beijing'i sarıp oradaki bütün askerleri yok ettikten sonra vermiştim ilk Japonya olduğumda zaten o zamana kadar kalkıyordu ve askeri olmuyordu.

Collaboration government daha fazla fabrika veriyor, Normal Integrated'lar %75 mil, %25 CIV, collaboration ise ikisi de %75 veriyor. Başka farkını hatırlamıyorum ama dedidiğiniz gibi collaboration olunca standart focus ağacına sahip oluyorlar. Şahsen ben Çin'i hiç puppet almadığım için net bir şey diyemeyeceğim, bence 3 collaboration atıp direkt %100 compliance olan Çin'e sahip olmak çok daha iyi, tüm kaynak ve fabrikalara direkt erişiminiz oluyor ve nüfusunun %2'si bile çılgınlar gibi manpower veriyor size. Rahat rahat inşaat yapabileceğiniz yeni topraklarınızın olması cabası.

Savaşa gelirsek, Çin sizi dar alanlarda 10'larda division üstünüze fırlatarak durdurmaya çalışıyor. Her limana tek tek çıkartma yapıp oralarda rahat savunabileceğiniz bir hat oluşturup, bir grup piyade getirip oraya 1 sonraki için aynısını yapın. Bu şekilde bütün kıyıları aldıktan sonra Supply hub odaklı saldırılara başlayın, Supply çok büyük sıkıntı olduğu için Supply'lara sahip olmak çok önemli. Saldıracağınız zaman iyice hazırlanın çünkü hiç durmadan Supply Hub'a ulaşamazsanız dibinde Supply olmayacağı için tekrar orayı itemezsiniz. Bu şekilde 40-41 civarında çok rahat bitireblirsiniz savaşı, 3 compliance government ile surrender limitini de çok yükseltmiş oluyorsunuz. Ekstradan atıyorum Fighter için ayırdığınız her 1 fabrika için 5 CAS'e 1 tane de Supply Plane'ye ayırın hava üzerinden CAS desteği ile yok edersiniz, uçağı bırakın AA'sı bile yok adamakıllı sonuçta. Sadece havaalanı da az olduğu için her bölgeye 1-2 havaalanı yapmanız gerekebilir onlar da hızlı oluyor zaten.

Hocam ben Marco Polo olayındaki gibi Çin' 2 toprağını alıp gerisini puppet yapmıştım. Sonra 2 toprağı kukla hükümete verdim. Gerçi normal Çin ağacında kukla hükümet olunca focus avantajı yok sanki?

Bir videoda Qingdao ve üst kısımdan çıkarma atıp Doğu Hebei bölgesine kadar ittirip orada kuşatıldı. 18 birlik vardı. Bende öyle yapmıştım ilk oynadığımda. Cephede asker boşluğu olunca Nanjing doğru gittim ufak circle ata ata. Ajanlık faaliyeti de olunca yanlış hatırlamıyorsam 38 veya büyük ihtimal 39 yılında düşürmüştüm. Hızlanması için Ichi-Go yapmıştım çünkü conquer China görevinin 730 günlük süresi bitmeden yapmak için. Öğleden sonra oynayacağım bakalım ne olacak.

Yapacağım taktik bu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…