Hollanda'da A1 motor ehliyeti kaç yaşında alınabilir?

HalilTas

Hectopat
Daha fazla  
Ben Hollanda'da yaşıyorum. İleri zamanda bir motor almak istiyorum ama A1 motor ehliyeti için kaç yaşında olmam gerektiğini bir türlü bulamadim.
Bazı yerler diyor 18 yaşında bazı yerler diyor 16 bazilari 17 de falan filan.
Türkiye'de A1 16 da alınıyor.
Bu Hollanda içinde geçerli midir?
Hollanda'da yaşayan ya da yaşamayan arkadaşlardan destek beklerim...

Ben Hollanda'da yaşıyorum. İleri zamanda bir motor almak istiyorum ama A1 motor ehliyeti için kaç yaşında olmam gerektiğini bir türlü bulamadim.
Bazı yerler diyor 18 yaşında bazı yerler diyor 16 bazilari 17 de falan filan.
Türkiye'de A1 16 da alınıyor.
Bu Hollanda içinde geçerli midir?
Hollanda'da yaşayan ya da yaşamayan arkadaşlardan destek beklerim...

Eğer doğma büyüme Hollanda'lı isen 18 yaşında alabilirsin. Ancak geçici şekilde Hollanda'da isen 16 yaşında A1 ehliyeti alabilirsin.

Hollanda bu seçeneği madde 110 wegenverkeerswet 1994 (karayolu trafik kanunu) ve madde 5 reglement rijbeweijzen (ehliyet yönetmeliği) ile bağlantılı olarak kullanmıştır: A ve A1 kategorisi ehliyet sahipleri ancak 18 yaşına geldiklerinde Hollanda'da karayolu trafiğine katılabilirler.

Hollanda, 23 Haziran 2013'ten bu yana, Hollanda'da geçici olarak kalmaları ve kendi ülkelerindeki asgari yaşın 16 olması koşuluyla, reşit olmayan A1 kategorisi ehliyet sahiplerine de müsamaha göstermektedir. Bununla birlikte, Hollanda A1 ehliyet sahipleri için asgari yaş 18 olarak kalmaktadır.

Kaynak: BE - Fahrschule in Düsseldorf.

Eğer doğma büyüme Hollanda'lı isen 18 yaşında alabilirsin. Ancak geçici şekilde Hollanda'da isen 16 yaşında A1 ehliyeti alabilirsin.

Kaynak: BE - Fahrschule in Düsseldorf.
Tesekkurler.

Rica ederim süper moderatörüm kaynağı açıkçası işlem uygulanmaması için özellikle ekledim :D

Reis çok araştırdım. Bir site 18 bir site 17 bir site 16 da direksiyon sınavı bir site 16.5 falan diyor ve hepsi çok karışık. Bende 16 yaşına gelince alma merakı ile hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Eğer 16 yaşında alabileceğime eminsen söyler misin?

Son düzenleme:
Teşekkürler.

Reis çok araştırdım. Bir site 18 bir site 17 bir site 16 da direksiyon sınavı bir site 16.5 falan diyor ve hepsi çok karışık. Bende 16 yaşına gelince alma merakı ile hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Eğer 16 yaşında alabileceğime eminsen söyler misin?

Dostum kaynak bile bıraktım senin için. Doğma büyüme Hollanda'lı isen 18 yaşında alıyorsun geçici konaklama yapıyorsan 16 yaşında alabilirsin. Ben Hollanda nüfus müdürlüğü çalışanı değilim bilemem :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı