Size çoğu zaman övdüğüm bu oyunun biraz derinlerine inelim dedim.
Zor* bir platform oyunudur.
MÜZİKLER
İlk değiniyorum çünkü pek bir detayı yok. Gayet hoş parçalar, oyunun başındaki müzikler bir süre sonra mide bulandırıyor ancak sonlara doğru müzikler anlam kazanıyor.
KARAKTERLER
Oyunda bazı karakterlerden yardım almadan ilerlemek imkansız. Oyunda size büyü veren şamanlar, hayatı önem taşıyan eşyalar satan mağazacılar gibi. Eğer sürekli ölüyorsanız ve kayıt yerleri Shade'ye uzak kalıyorsa ilk anahtarı Dirtmouth'ta kullanın.
DÜŞMANLAR
Oyun burada başlıyor işte. Oyuna zor dememin nedeni oyunun sizi düşmanların önüne aniden atması. Onun saldırılarını öğrenene kadar cılkı çıkıyor işte. Ama belli bir yerden sonra bütün boss'lar kolay gelecek.
EVREN
Şimdi ne anlatırsam spoiler olur. En yüzeysel olarak karakterimiz Knight, King's Pass'ten geçip Dirtmouth'a geliyor.
Çığlık tarafından çağırılıyoruz.
Çoğu böceğin bahsettiğine göre Hallownest eskiden bolluk bereket dolu bir memleketmiş. Kaynağı kimse tarafından bilinmeyen bir hastalık yayılmış ve krallık iğrenç hastalık dolu bir yer olmuş.
Kaynak Radiance denilen kaynağı bilinmeyen bir zamanlar hep inanılan ve Moth kabilesinı ışığıyla canlandıran ancak Pale King denen gelip böceklerin kendisine tapmasini sağlayıp böceklerin aklını genişletmiş, Moth kabilesi de sırtını dönmüştür. Artık Radiance unutulmuştu. Radiance yakıcı bir ışık olmaya başladığı zaman Pale King, Void ile yaratılan Vezsel'lar üretti ve Radiance'yi Vezsel'ların içine hapsetti. Çığlığın nedeni ise Vezsel olan Hollow Knight'ı (Hollow Knight biz değiliz, karakterimiz The Knight veya The Ghost olarak geçiyor. Hollow Knight Vezsel'in adı. ) Radiance'nin ele geçirmesi ve Hollow Knight'ın da salgına yakalanması üzerine çığlık atılıyor ve The Knight, Hallownest'e çağrılır.
NOTLAR
Üstü açık konuşmuyorum, eğer büyük bir sineğin ağzından kurtulmaya çalışan bir böcek görürseniz yardım falan etmeyin.
Oyun Steam'de 24 TL, alın oynayın derim.
İlk kaydım 60 saat ve %110 bitti. Siz 30 saate bitirirsiniz, ben biraz fazla kurcaladım
Demekki DLC ile %12'lik bir artış oldu. Baya güzel bir oyuna benziyor, ayrıca Türkçe yaması da var.
Merak ediyorum sen 60 saatte bitirdiysen ben kaç saatte bitirebilirim acaba.
Ben de az kurcalamam, her detayını inceleyip oyunu bitirdikten sonra vedalaşırım
Mesela, bir önceki indirimde Batman Arkham Collection ve origins aldım. İlk oyundan son oyununa kadar oynayacağım ve düm detayları tüm bilmeceleri çözmeden içim rahat etmeyecek
Oyunu Steam üzerinden aldım, evet EPİC Games bedava verdi biliyorum