Hometech ht14s Format Atmak

Diexecutioner

Decapat
Benim masaüstü bilgisayarım bozuldu bir kaç sene önce zorunluluktan aldığım Hometech 'in dandik bir laptopu var ve YouTubeda video izlerken donmalar falan yaşıyorum. Bu donmalar belli bir süre sonra canıma tak etti bende dedim ki bu bilgisayara Windows XP falan kurmaya çalışayım ama beceremedim. İnternette aradım taradım. 2 gün uğraştım genede beceremedim anlayan varsa bir yardım edebilir mi?

Bide bu BIOS'da USB'den başlatma gibi seçenek bulamadım. Windows boot manager ve UEFI built in EFI diye 2 seçenek var USB'yi gördüremedim bir türlü.

Dedim Windows'un ISO'sunu bir yere çıkart yapayım. oradan setup exeyi çalıştırırım 32 bitlik dosyaları çalıştıramadım. 64 Bit Win7 indirdim bu seferde 32 GB olduğu için yer yetersiz kaldı.
Sonuç olarak bu bilgisayara UEFI'den nasıl Windows'un eski sürümlerini kurabileceğimi bilen biri varsa yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle cihazın dediğin kadar kasmaması lazım. Format atmayı beceremediysen Windows 10 ayarlarından sıfırla seçeneği ile cihazı tamamen temizle. Tekrar dene eğer sorun devam ederse Windows 10 LTSC indirip UEFI uygun şekilde Rufus ile USBye yazdır yine BIOS'da gözükmez ise bana söyle farklı şekilde USB'den başlatmanı göstereyim. LTSC sürümünde de kasma yaşarsan o zaman Android kurulumunu göstereyim. Ama dediğim gibi o kadar kasmaması lazım ilk önce sıfırlamayı dene.

Öncelikle cihazın dediğin kadar kasmaması lazım. Format atmayı beceremediysen Windows 10 ayarlarından sıfırla seçeneği ile cihazı tamamen temizle. Tekrar dene eğer sorun devam ederse Windows 10 LTSC indirip UEFI uygun şekilde Rufus ile USBye yazdır yine BIOS'da gözükmez ise bana söyle farklı şekilde USB'den başlatmanı göstereyim. LTSC sürümünde de kasma yaşarsan o zaman Android kurulumunu göstereyim. Ama dediğim gibi o kadar kasmaması lazım ilk önce sıfırlamayı dene.
Öncelikle yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Ben biraz uğraşmıştım bilgisayarın hddsi 32 gb olduğu için yer yoktu bende yer açılması için daha geçen gün sıfırladım şimdi dediğin gibi win10 ltsc yi deniyeceğim rufusda msc mi seçmem gerekiyor

Dosya Ekleri

• 155982513101524600237.jpg
    155982513101524600237.jpg
    762,4 KB · Görüntüleme: 114
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı