Arkadaşlar laptopun (tablet bilgisayar) modeli şu;
Hometech Wi 10 Tablet
Şimdi olayı anlatayım ben bu bilgisayara şehir dışına çıkacağım diye hem orada ders çalışma niyeti ile hem de sıkıldığımda oyun oynarım diye yanıma alacaktım.
O yüzden işte bugün iki üç oyun attım. Bir de yüksek performans modu ayarladım. Güç modlarını değiştirmek için script yazdım vs. vs.
Şimdi bu bilgisayarı bir de ben bir süre yüksek performans modunda
işlemci gücünü %100'e çıkararak ayrı bir performans modu ayarladığım için tam güçte kullandım.
Yani işlemci biraz zorlanmış olabilir fakat, kapatmadan bir süre önce güç tasarrufuna almıştım(o zaman
işlemci gücü %30 civarlarına iniyor). Sonra bugün dışarı çıkmadan önce şarja taktım yaklaşık
2-3 saat şarjda durdu.
(Burada bir şey ekleyeyim, laptopu kendi adaptörünü kullamıyorum Micro USB ile şarj ediyorum).
Geldim işte çıkardım açtım ama açılmadı. Hiçbir şekilde ekran da gelmedi.
ve şarjdayken de aynı şekilde ekran siyah kalmış sadece ve işlemci bayağı da ısımıştı.
(Windows logosu, veya marka logosu asla gelmiyor sadece bu ekranda kalıyor bir de klavyenin güç tuşu yanıyor o kadar).
(İşlemcinin Turbo modu açık).
İşlemci:
Intel atom® Processor Z3735F
Siyah ekran:
yani neden açılmadığını anlayamadım ve herhangi bir çözüm yolu da bulamadım internet üzerinde. Zaten bayağı eski bir cihaz çokca da uğraşmıştım zamanında belki 50'den fazla format attım.
Şimdi şehir dışına çıkacağım için pazartesi düzeltsem benim için iyi olacak.