Honda CB125F'i 5. viteste kaldırdıktan sonra teklemeye başladı

vovox1907

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar geçen deneme amaçlı motosikleti 5. viteste kaldırmak istedim. Böyle debriyaj tokatlaya tokatlaya kaldırdım ama sonradan çok acayip şeyler oldu. 5. vites 1. vites gibi oldu. Böyle 20km hız ile giderken kesiciye falan giriyordu aşırı korktum hemen 1. vitese aldım. Biraz öyle devam ettim sonra 2, 3, 4, 5 devam ettim düzeldi. Sonra fark ettim ki debriyaj maneti taaa en üstte hatta onun da üstünde kavriyor. Bunun sebebi de tabii ki 5. viteste kaldırma aptallığı. Sonradan debriyaj ayarini yaptim tabii düzeldi ama artık kalkarken motosikleti biraz tekliyor böyle titriyor gibi. Bilgisi olanlar varsa anlatabilir mi sizce motorun içinde neler oldu? Motosikletim Honda CB125F 18 model.

Son düzenleyen: Moderatör:
Balatayı bitirmişsiniz aşırı sürtünmeden dolayı balata jet hızıyla bitiyor sizde 20 de 5. viteste kesiciye sokarak balatayı temizlediniz.

Balatayı bitirmişsiniz aşırı sürtünmeden dolayı balata jet hızıyla bitiyor sizde 20 de 5. viteste kesiciye sokarak balatayı temizlediniz.
hocam tek seferde bitirdik yani debriyajı. bir arkadaş da aynısını söyeldi hemen motor yağını değiştir parçalr falan girmesin motora dedi o yüzden yağ sipariş ettim değiştirceiğm. kısa mertebede şanzımanı da değiştirecğim.

Şanzımanı değiştirmenize gerek yok bu tarz durumlarda şanzıman bir zarar görmez, yan kapaklar açıldıktan sonra 2 kutu balata spreyi ile kapağı bloğu karteli güzelce temizleyin cimri davranmayın boşaltın debriyaj setini söktükten sonra yapılması önemli. Sonra yeni yağ ve seti bağlayın bir problem olmaz.

Pardon hocam şanzıman derken debriyaj balatasını değiştireceğim. Onun değişmesine gerek vardır değil mi?

Balata zaten problem yağ, hava ve yağ filtresini siz yine de değiştirin. Şanzımana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…