Honda Forza 250 grenaj gıcırdaması neden olur?

Jr.heisenberg

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese,

İlk defa Forza sahibi oluyorum. 2021 model siyah renk Forza sahibi oldum. Size birkaç sorum olacaktı. Arka tarafta Forza yazısının yazdığı plastik aksamları bastırdığımda, ön taraftaki yan parlak kısımlara falan bastırdığımda gıcırdama sesleri geliyor. Bunların olması normal mi? Motor full servis bakımlı o yüzden ekspertizde yaptırmamıştım. Şimdi böyle olunca da biraz kafaya taktım açıkçası.

Motosiklet her şeyiyle süper konfor, rahatlık, tork vs. Aslında rahatsız edici durumu yok bahsettiğim durumu ama acaba dedim bir işlem mi gördü öncesinde.

Normal sanırım. Anlamadığım cf kötüleyen arkadaşlar bu konu hakkında ne yorum yapacak acaba. Merak ediyorum.
Normal bir şey dediğin gibi. Trim sesi denir bu şeye. Cf konusunda ise her markada bu trim sesi olur olmak zorunda zaten. İtalyan Ducatiden tut, Alman BMW ye, Çinli Cf ye. Ama buradaki fark kimisinde çok sinir bozucu olur, kimisinde olması gereken trim sesi şeklinde olur. Ben burada hiçbir marka hakkında olumlu, olumsuz konuşmak istemiyorum fakat. Trim sesinin şiddeti şunlara göre değişir, ilk olarak malzeme kalitesi ve malzemenin materyali. Malzeme esnek bir yapıda ise trim sesi fazla olacaktır, malzeme materyali daha sıkı esnek olmayan bir plastik ise trim sesi daha az olacaktır. Onun dışında gene bu kaporta aksamı grenajların tırnakları da çok önemli ince, dayanıksız tırnaklar zamanla gevşer çatlayabilir yerinden oynayabilir bu trim sesleri de artar. Onun dışında zamanla motor kullanıldıkça kullanıldıkça, kasisten tümsekten geçe geçe o parçalar gene her kasisten geçişte esnediği, büküldüğü için zamanla bu seslerin artması da normal. Bir diğer etken de vibrasyon. Motor yüksek vibrasyonlu çalışıyor ise trim sesleri gene hem daha belirgin olur hem de grenaj tırnakları zamanla araları açılabilir sesler de gene keza bu doğrultuda artar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı