Ben zamanında ikisinide kullanmış, daha doğrusu sahibi olmuş birisi olarak iki motoruda önermem. Sebepleri ise madde madde daha rahat anlaşılır şekilde yazayım.
Pcx için:
1-Motor hantal, ivmelenmesi iyi değil.
2-Frenleri başarısız, arka fren 2025 yılında halen kampana, Dx pakette disk fakat bu sefer de abs yok.
3-Plastik aksam bir yazda sararıyor.
Artıları ise evet rahat ve konforlu, amortisörler çok yumuşak bu da şehir içinde avantajlı.
Nmax için:
1-Motorun kaporta aksamı çok dandik, grenajlar çok gıcırdıyor, ve zamanla yerinden tırnakları çıkıyor.
2-Motorun arıza yapma ihtimali Pcx’e göre daha fazla(Hondanın kalite, dayanıklılık vs. gibi faktörlerde yamahadan çok daha iyi olduğunu hepimiz biliyoruz.)
3-Sert bir motor, amortisörler epey sert şehir içinde(bu araçların zaten kullanım amacı ve yeri bu) Pcx gibi konforlu değil.
Artıları ise daha iyi bir ivmelenme ve daha iyi frenler.
Kısaca ben iki motoru da tercih etmem ben Scooterda her zaman Kymco ve Sym yi ayrı tutarım benim gözümde bu böyledir. Nmax veya Pcx almaktansa bir miktar daha para ekleyip 250cc Kymco veya Sym modellerine bakarım veya alırım. Tabi genede sadece bu ikisi arasından bir seçim yapmak gerekli ise ben Pcx derdim en azından şehir içi için evet çok rahat, uzun ömür açısından Nmax e göre epey daha ön planda.