Evet biliyorum soru saçma ama internette dönen şeyler var ve gerçek mi bilmiyorum.
Şimdi Honor 400, 6000 mAh ve 80W hızlı şarja sahip. Ben gece 12:00'da %100 etmiş bir şekilde çıkarıyorum ve ertesi gece 12:00'da %100 olmuş şekilde geri çıkarıyorum, sabaha kadar ise şarjda olmuyor. Sabah %2-3 gitmiş oluyor.
Sizce günde 1 defa 80W ile hızlı şarj etmek mi mantıklı. Yoksa;
20W ile gece sabaha kadar şarjda kalması mı? Hızlı şarjlar hızlı bataryayı bitiriyor diye okudum ve merak ettim. Telefonu uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.
Tabii telefonu sadece 20W'a takmam. Yeri gelir çok hızlı etmem gerekir o zaman 80W'ı kullanırım. Ama stabil zamanlarda nasıl etmeliyim onu merak ediyorum.
Sanmıyorum önemsenebilecek fark olacağını. Batarya 6 yıl çıkacaksa 6 yıl 20 gün anca olacak günün sonunda.
Hepimiz eninde sonunda öleceğimizi biliyoruz buna rağmen çoğumuz sağlığımıza dikkat etmiyoruz. 80 yıl yaşayabilecekken 75 yıl yaşayabileceğiz belki. Yine de aldığımız ürünlerin bataryalarına kendi sağlığımızdan daha çok dikkat ediyoruz.
Aciliyetiniz yoksa düşük watt ile edin yine de. O hızlı şarj sınırı siz kullanın diye var. Batarya 5-6 yıl çıkabilecek demek ki de konuyor. 5-6 yıl sonra bataryaya 1500-2000tl~ vermek bana kalırsa önemsenecek bir para bile değil.
Hızlı şarj edip kazandığımız zamanı batarya ömründen veriyor gibi bir durum aslında.Vallahi hocam tartışmaya çok açık bir konu Redmi Note 9S (18W) ile 1600 döngü yaptım değiştirmeden önce 2 saat ekran süresi aliyordum Deji taktım 29 döngüdeyim memnunum. 400 döngüyü sorunsuz bir şekilde yapsa öpüp başıma koyarım üretici 800 olarak belirtmiş.
Hocam gerektiğinde tabii hızlı ederim ama zaten gece sabaha kadar kullanmayacağım için bir vakit kaybı olmuyor ondan.Hızlı şarj edip kazandığımız zamanı batarya ömründen veriyor gibi bir durum aslında.