Honor Magicbook X15 SSD PCIe X2 olarak çalışıyor

Belysarius

Megapat
Honor Magicbook X15 içerisinde yer alan SSD PCI-e X4 kipinde çalışması gerekir iken PCI-e X2 kipinde çalışmakta.

@Yiğit Gençer hocam, aynı model laptop sizde de mevcut diye biliyorum; acaba sizden ricam, kullanmış olduğunuz laptopta kontrol sağlayabilir misiniz, SSD halihazırda hangi kipte çalışmakta?

Kontrol sağlamak için CrsytalDiskInfo programında yer alan gösterge ekranında aktarım kipi bölümünde yer alan kısmına bakabilirsiniz.

Tamamdır, şimdi bakıyorum.
Honor Magicbook X15 içerisinde yer alan SSD PCI-e X4 kipinde çalışması gerekir iken PCI-e X2 kipinde çalışmakta.

@Yiğit Gençer hocam, aynı model laptop sizde de mevcut diye biliyorum; acaba sizden ricam, kullanmış olduğunuz laptopta kontrol sağlayabilir misiniz, SSD halihazırda hangi kipte çalışmakta?

Kontrol sağlamak için CrsytalDiskInfo programında yer alan gösterge ekranında aktarım kipi bölümünde yer alan kısmına bakabilirsiniz.
@Belysarius, aktarım kipi bölümünde "PCIe 3.0 x4 | PCIe 3.0 x4" olarak belirtiyor

Son düzenleme:
@Yiğit Gençer hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Benim durumumda PCI-e 3.0x2 geçerli kip iken, PCI-e 3.0x4 desteklenen kip olarak gözüküyor, ancak olması gereken durum sizin yazmış olduğunuz gibi olmalıydı. Nedenini açıkçası hiç bulamadım, BIOS ayarlarından PCI-e konfigüre edebilse idim belki bir şans çözüm bulabilir idim, ancak BIOS'da o ayarlara erişim sağlayamıyorum maalesef 😕

Çok enteresan bir sorun, neden böyle oldu ve nasıl düzeleceği konusunda bir çözüm üretemedim açıkçası, bu biraz üzüyor beni; SSD gayet hızlı bir SSD ancak yarı performansında kullanabiliyorum mevcut durumda.

Hocam Honor ile ilgilenen teknik servis ile bu durum için görüşmüş idim, ürün henüz yeni olduğu ve ürünü kullanmam gerektiği için servise veremedim.

Şahsi düşüncem olarak muhtemelen bios ayarları ile çözülebilecek bir durum olduğunu düşünüyorum, ancak bu ayarlar için ürün servise gitmeli; kullanıcı için erişim olmuyor. Üzücü bir durum açıkçası benim açımdan böyle bir durum olması, ancak mevcut durumda da yeterli bir hız sunuyor bana o yüzden böyle kullanmaya devam edeceğim gibi gözüküyor mecburi olarak.

Tekrar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum hocam :)

Hocam Honor ile ilgilenen teknik servis ile bu durum için görüşmüş idim, ürün henüz yeni olduğu ve ürünü kullanmam gerektiği için servise veremedim.

Şahsi düşüncem olarak muhtemelen bios ayarları ile çözülebilecek bir durum olduğunu düşünüyorum, ancak bu ayarlar için ürün servise gitmeli; kullanıcı için erişim olmuyor. Üzücü bir durum açıkçası benim açımdan böyle bir durum olması, ancak mevcut durumda da yeterli bir hız sunuyor bana o yüzden böyle kullanmaya devam edeceğim gibi gözüküyor mecburi olarak.

Tekrar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum hocam :)
BIOS'u PC Manager ile güncelledin değil mi? Ürün 14 günü doldurmamış ise iade edebilirsin ve bence servise gönder. İleride sıkıntı çıkabilir. Yapmışken tam kontrol yaparlar.

BIOS'u PC Manager ile güncelledin değil mi? Ürün 14 günü doldurmamış ise iade edebilirsin ve bence servise gönder. İleride sıkıntı çıkabilir. Yapmışken tam kontrol yaparlar.
Hocam PC Manager aracılığı ile güncellemiştim, tekrar aynı şekilde idi durum.

Alalı iki ay olacak yaklaşık hocam. Ürünün iops değerleri aslında normal ancak aktarım kipi dediğim gibi farklı; belki sıfırdan işletim sistemi kurar isem bir değişiklik olur mu emin değilim.

Durum ile ilgili bir gelişme yaşar isem tekrar sizi bilgilendireceğim hocam, iyi forumlar diliyorum, tekrar ilgi ve alakanız için teşekkürlerimi sunuyorum. :)

Alalı iki ay olacak yaklaşık hocam. Ürünün iops değerleri aslında normal ancak aktarım kipi dediğim gibi farklı; belki sıfırdan işletim sistemi kurar isem bir değişiklik olur mu emin değilim.
Aslında denemek mantıklı olabilir. Üreticiler işletim sistemlerini kafalarına göre dizayn ediyorlar. Aldığım gün direkt Windows 11 format attığım için bakma fırsatım olmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı