Yabancı bir teknoloji sitesinde okudum linkini bulursam atarım bugün Türkiye'deki destek ekibine mail attım durum Türkiye'de de geçerli olacak mı yoksa sadece Avrupa pazarında mı geçerli diye.
Şöyle bir mail.
"
Honor Pad 10 modeli için güncelleme politikasıyla ilgili bilgi almak istiyorum. Özellikle:
1. Türkiye'de bu cihaz için kaç yıl Android işletim sistemi ve kaç yıl güvenlik güncellemesi desteği verilecek?
2. bu destek Avrupa ile aynı mı olacak, yoksa farklılık göstermesi mümkün mü?
3. resmî bir süre belirtilmemişse, cihazın yazılım ömrünün garantilenmesi mümkün mü?
Yardımınız için teşekkür ederim. "
Şöyle bir genel geçer cevap verdiler.
"
Benim adım aygün sorununuzu çözmekten mutluluk duyacağım!
Honor ürünlerine gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz!
1. cihazların yazılım desteği için düzenlenmiş şartlar yoktur. Kural olarak, Honor, modeli piyasaya sürülmesinden sonraki 2-3 yıl içinde güncellemeler alabilir.
Honor, güvenliğinize büyük önem vermektedir ve Android akıllı cihazlarınız için en son güvenlik yamalarını sunmak için elinden geleni yapacaktır. Bununla birlikte, bu güncellemeleri ne zaman alacağınızı etkileyen çeşitli faktörler mevcuttur.
1. düzenli sistem bakımı veya yükseltme işlemleri uzun sürer. Güvenlik güncellemelerinde gecikmeler yaşanabilir.
2. güvenlik güncellemeleri gruplar halinde yayınlanmaktadır. Güncellemeyi henüz almadıysanız lütfen sabırla bekleyin.
3. bazı yamalar uzun test süreleri gerektirmektedir ve bunlar içinde bulunulan ayın güvenlik güncellemesine dahil edilmemiş olabilir. Yamalar teslime hazır olduğunda gelecek güvenlik güncellemesine dahil edilecektir.
4. Honor, bakım süreleri içinde tüm modeller için güvenlik yaması güncellemeleri sunmayı taahhüt etmektedir, ancak teslimat süresinin bölgeye ve modele göre değişebileceğini lütfen unutmayın. Bazı durumlarda mücbir sebepler nedeniyle güvenlik yaması güncelleme tarihi gerçek koşullara göre ayarlanabilir.
2. Türkiye garantili cihazların güncellemesi Avrupa cihazlarının güncellemesiyle farklılık gösterebilir.
3. cihazların yazılım desteği için düzenlenmiş şartlar yoktur. Güncelleme süreci durdurulduktan sonra cihazınız, mevcut tüm özelliklerini ve kullanım kolaylıklarını saklayarak çalışmaya devam edecektir, ancak yeni program yazılım sürümlerini ve fonksiy.
Honor destek ekibine başvurduğunuz için teşekkürler. "
Yani Türkiye pazarında güncelleme vereceklerine dair herhangi bir resmi açıklama ama büyük ihtimalle verirler benim tahminim vermezlerse çok saçma olur ama belli de olmaz vermeyedebilirler sonuçta firmaların işi belli olmuyor.
Güncelleme desteği hakkında yazıyı okuduğum sitede şuydu
güncelleme hakkında olan site