Şu an incelemekte olduğum 3 adet tablet var:
1-Honor Pad X9a 8G/256
2-Lenovo Tab M11 8G/128
3-Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128
PDF okuma yapmak, YouTube'dan video izlemek, dizi/film seyretmek ve profesyonel amaçtan uzak; vakit geçirmek amacıyla oyun oynamak için tablet arıyorum.
Honor Pad'in yorumlarına baktığım zaman ekranın 120 Hz olması göze çarpıyor. Şikayetvar üzerindeki yorumlara baktığımda kasanın inceliğinden kaynaklı olsa gerek zaman içerisinde tablet bükülmüş. Jak girişi bulunmaması ve SD kart desteğinin olmaması benim için bir dezavantaj.
Lenovo'da ise kılıfın ve kalemin gelmesi büyük bir ayrıcalık. Ancak onda da zaman içerisinde kasma ve donmaların baş göstermesi içimi huzursuz etti. Ayrıca kaleminin de pil ile çalışması zaman içerisinde oluşacak pil maliyetini de göz önüne alınca mantıklı gelmedi. Kılıf ve kalemle beraber almaktansa paranın çoğunu donanıma harcarım düşüncesi bu noktada kuvvet kazandı.
Samsung ise bu düşünceler neticesinde radarıma aldığım bir tablet. İlk olarak aklıma yatan bir modeldi ancak dokunmatikte yaşanan sorunlar ve arayüzdeki takılmalardan dolayı göz ardı edip diğer iki modeli daha detaylı araştırmıştım. Diğer iki model hakkında okuduğum yorumlar sonucunda bu modeli detaylı inceleme gereği buldum. İşlemcisinin diğer iki modele göre daha iyi olması tableti benim adıma cazibeli kılıyor. Ekranın 1080p olmasını da sorun etmiyorum. Jak girişi bulunması, SD kart desteği ve ayrıca DeX özelliği fazla ilgimi çekti. Kalem desteğinin bulunmaması benim için büyük bir dert değil.
Zamanında Alcatel onetouch Pixi3 tablet kullanmış birisi olarak diğerlerine nazaran tek katlanamayacağım şey Honor'daki bükülme olacaktır.
Öğrencilere vergisiz tablet kampanyasıyla beraber bir tablet almayı düşünüyorum ve bütçem yukarıdaki tabletler nezdinde. Daha önce bu tabletleri kullananlar varsa deneyim ve görüşlerini ayrıca belirtirlerse memnun olurum. Fikir ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.