Redmi Note 11sden Honor X9a ya geçtim.
11s ile 12s aynı cihaz neredeyse birbirine bakan Spider-Man.
11s için yorum yaparsam cihaz soba gibi çabuk ısınıyor ben geçmeye değer gördüğüm için Honor'a geçtim memnunum. Redmi'nin bu cihazlarına bulaşmazdım şahsen 11s de stereo hoparlör var ama üstte ki hoparlörden ses az geliyor yani bayağı az geliyor ve cızırtılı kronik kusurlu burada 12s de iyileştirme yapıldımı onu bilmiyorum bunu araştırıp değerlendirmeni öneririm. Isınma konusuna değinirsem işlemci ile alakalı soba üretmiş adamlar test yapmak istediğimde 50 derece gibi sıcaklıklar gördüm normal kullanımda bile cihaz ısınıyordu yurt dışı uygun fiyata alınabilir bence para kesinlikle verilmemesi gereken telefon.
Cihazların eksileri;
Samsung'un diğerlerine göre eksisi şebeke yönünden falan bantgenişliği az, 30FPS video ve mono hoparlör gibi.
Realme aslında hepsinden dengeli bir cihaz eksi bir şey konuşamam tek eksisi mono hoparlör gibi.
Honor'a gelirsek diğerlerinden eksi tarafları 30 FPS video, SD kart girişi yok, 3.5mm kulaklık girişi yok, stereo hoparlör yok.
Cihazların artıları;
Redmi'nin yazılım gibi konularda özgürlüğü var ve stereo hoparlör belirgin artı diyebileceğim.
Samsung'un uzun güncelleme desteği.
Honor'un 1 milyar renk desteğine sahip 120Hz güçlendirilmiş ekranlı OLED paneli, Batarya/şarz performansı, işlemci diğerlerinden daha güçlü ve 5G.
Realme ise burada aslında öne çıkan taraf gibi bir şeyi yok sadece Redmi'ye göre işlemci daha iyi ve süper AMOLED paneli var yani aralarında ki en dengeli cihaz denebilir.
Honor ise buna biraz değineyim beklentine göre almak daha doğru bazı şeyler için fedakarlık yapman gerekebilir hedef kitlesine odaklanan bir cihaz gibi.
Fedakarlık derken video konusunda kötü ama fotoğraf iyi tatmin ediyor 11s ile bir farkını hissetmedim bunun dışında SD kart desteği yok 128 GB depolama yetersiz geliyorsa OTG üzerinden fotoğraf, video vb. dosyalarını flash belleğe aktarabilir, bilgisayara falan atabilir ya da bulut sistemlerde yedekleyebilirsin SD karta göre altarnatif seçmen lazım.
3.5mm kulaklık girişi olmaması aslında bir eksi sayılırmı tam emin değilim cihaz 40W alet ile tam 1 saatte doluyor bu yüzden typ-C portu meşgul olmadığından adaptörle kulaklık kullanabiliyorum.
Stereo hoparlör eksi gibi ama fiyat bandında zaten stereo hoparlöre sahip olan cihaz pek yok pek de eksi denmez aslında yine burada ben kıyaslamaya değer Realme cihazı görüyorum buna karşı eksileri de SD kart, 60FPS video ve kulaklık jackı gibi. Honor'un buna ve hepsine karşı artılarına bakarsak panel konusunda çok nitelikli, tüv sertifikası ve ekran karartma gibi konularda gözü yormuyor. 1 milyar renk, bant genişliği konusunda veri sunamamış olasalar da Redmi Note 11sden iyi hem şebeke anlamında hem yükleme indirme hızları olarak mesela iş yerinede şebeke zor çekiyor pencere kenarlarında takılıyoruz bununla öyle bir derdim yok konforumu bozmuyorum artı olarak da 5G var ileriye dönük olarak iyi, 120 Hz ekranı, işlemci diğerlerinden daha iyi, batarya performansı ve şarj olarak da daha iyi.
Dengeli bir cihaz arıyorsan Realme al.
Uzun süre güncelleme önemli benim için diyorsan Samsung.
Ekran kalitesi, tasarım, işlemci ve 5G gibi konular benim için çok önemli dersen Honor.
Hiçbirini istemiyorsan Redmi al