Hoparlör jak girişinin kırılması

irfnkrky

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Logitech marka 2+1 ses sisteminin kasaya yani ses kartına giriş kısmının ucu kırıldı ve içeride kaldı. Dışarıda kalan kısmını çıkar tak yapıyorum ve ses geliyor fakat hoparlörün yada kulaklıgın birinden ses normal gelirken diğerinden çok çok az geliyor. Sorum şu içeride kalan minik parçayı nasıl çıkarabilirim ve neden hoparlörün birinden ses gelmiyor? Hoparlör ses dengesi orta düzeyde onda bi sıkıntı yok.

Bilgisayarimdan kulaklik ile ses alabilecegim baska bi alternatif var mi ? Yardımlarınizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stereo olduğu için birinden ses gelmiyor. Jakın stünde iki kanal vardır. Kanallardan biri temas etmeyince ses tek kanaldan gelir.

İki seçeneğin var:
  • Bir çivinin ucuna süper yapıştırıcı sür ve jakın kırılan kısmının üstüne yapıştır. 45 dakika bekledikten sonra çiviyi çek. Eğer iyi tutmuşsa kırık kısım dışarı gelecektir.
  • Alternatif olarak lehimleme ile de sökebilmen lazım. Tabi lehimlerken çok ince bir alanda çalışman gerek. Jakın çevresine lehim damlatmak istemezsin.
Bilgisayarimdan kulaklik ile ses alabilecegim baska bi alternatif var mi ?

Eğer Realtek ses yonga Jack re-tasking destekliyorsa, anakarttaki 6 çıkışı da istediğin şekilde kullanabilirsin. Kulaklığı hangi porta takarsan tak, Realtek kontrol panelinde çıkan pencereden o portu ses çıkışı olarak seçebilirsin.

Stereo olduğu için birinden ses gelmiyor. Jakın stünde iki kanal vardır. Kanallardan biri temas etmeyince ses tek kanaldan gelir.

İki seçeneğin var:
  • Bir çivinin ucuna süper yapıştırıcı sür ve jakın kırılan kısmının üstüne yapıştır. 45 dakika bekledikten sonra çiviyi çek. Eğer iyi tutmuşsa kırık kısım dışarı gelecektir.
  • Alternatif olarak lehimleme ile de sökebilmen lazım. Tabi lehimlerken çok ince bir alanda çalışman gerek. Jakın çevresine lehim damlatmak istemezsin.

Eğer Realtek ses yonga Jack re-tasking destekliyorsa, anakarttaki 6 çıkışı da istediğin şekilde kullanabilirsin. Kulaklığı hangi porta takarsan tak, Realtek kontrol panelinde çıkan pencereden o portu ses çıkışı olarak seçebilirsin.
VIA HD Audio ses kartı var dediğiniz şeyi destekliyor mu bilmiyorum bunu nasıl anlarım ? USB ses kartı kullanmayı düşünüyorum eğer varsa bir öneri alabilirim uygun bir fiyat olursa.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı