Hoparlör sesinin mikrofona yansıması

bafralifatih55

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Monitör şeklindeki bir bilgisayar ile acil bir ses kaydı almam lazım. Ancak stereo sesini kayıt ederken o seste mikrofona yansıyor ve doğal olarak sesin yankılı çıkmasına sebep oluyor. Yani sistem sesi kayıt olurken mikrofona yansıdığı için yankı oluşuyor. Bunu yazılımsal olarak engellemenin bir yolu var mı?
Ben kayıttan yürütme ayarları içindeki mikrofon ayarını sessiz yaptım ve sıfıra çektim.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sesini Discord'dan test ederken o sırada ekran kayıt programıyla kayıt alabilirsin, ama ekran kayıt programının mikrofonunu kapa sadece bilgisayarın sesini alsın böylece yankı olmaz.
300IQ btw.

Merhaba
Şu anda elimde kulaklığım yok. Bir de mikrofonu kapatırsam ben nasıl konuşacağım?

Merhaba
Şu anda elimde kulaklığım yok. Bir de mikrofonu kapatırsam ben nasıl konuşacağım?
mikrofonu kapamayacaksınız, mikrofon ve kulaklık girişi tek bir yerden ise mikrofınlu kulaklık kullanmak gerek, farklı girişler ise kulaklık girişine herhangi bir kulaklık takabilirsiniz. Kayıt esnasında bilgisayardan ses duymanız gerekli mi, eğer herhangi bir ses duymanıza gerek yok ise, hoparlörü kapatıp direk kayıt yapabilirsiniz..

Merhaba
Bir şey aklıma geldi. Benim elimdeki bilgisayarda tek giriş var. Elimde Galaxy S20 plus telefon kulaklığı var. Bunu kullanabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…