Hormon terapisi yapılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Rolesional

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle ben şu son yıllarda kızlara ilgi duyamıyorum ve erkeklerden hoşlanıyorum. Ben femboy veya trans kadın olmak istiyorum fakat kafama takılan bir şey var. Şimdi hrt yani hormon terapisi denen bir tedavi yöntemi varmış kısaca testosteron üretimini engelleyip östrojen hormonu salgılamanızı sağlayacak ilaç vb. kullanıyorsunuz. Fakat Hrt'nin riskli birey olduğunu söylediler.
Mesela hrt yapmaya başladığında intihar edenlerin olduğunu söylüyorlar. Bu yüzden endişeliyim evet intihar etmem şu anki fikrimle ama sonuçta hormonlar değişecek o yüzden korkuyorum biraz... Sizce sadece bakım yaparak feminen mi yaşamayı seçmeliyim yoksa bir trans kadın mı olmayı seçmeliyim? Not: Trans kadın olmayı daha çok istiyorum ve ek olarak nefret içerikli bir mesaj yazmayın. :/

Konu dışı kategorisinde olduğu için tekrar mesaj atıyorum. Bu konu hakkında önerisi olan var mı? Sabahtan beri cevap gelir mi diye bekliyorum.

Son düzenleme:
Hocam direkt kalkma falan da mı olmuyor yoksa ilgi mi duymuyorsunuz?

Ortalıkta öyle gezmektense trans daha iyi birkaç estetik işte 10 numara kız oldun.

Hocam en basit estetiklere bile millet para yığıyor. Adam trans olacak diye evini satmasın.

Bir estetik Max kaç para ya.

Hocam şimdi adam ailesi muhafazakar falansa -ki Türkiye'nin %70'i muhafazakar- trans olsa **tihar edebilir dahi. Zaten Türk halkının %80'i homofobik. Adam kızlardan hoşlanmıyor ve yaşı da 15-16 üstü ise sorun var demek. Ben de homofobik olarak gece 12'de çok yardım edebileceğimi sanmıyorum.

Abla cinsiyet kimliğine güzelce bir karar ver önce. Bunun geri dönüşü yok çünkü. Kararını verdikten sonra da ona göre davran. Vücudunu daha fazla yaş almadan ya hormon terapisine sok ya da aynen devam et. HRT herkeste aynı etkiyi yapmıyor, dert etme. Ayrıca burası biz LGBTQIA+ bireyler için pek kapsayıcı bir yer değil, dolayısıyla cishet erkeklerden fikir alma. Mücadelende her zaman yanındayım. Birlikte dayanışırız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun yerine testosteron tedavisini deneyin?

Hocam testosteron öyle C vitamini gibi portakal tüketince artan bir şey değil ki. Oströjen artışı olsa intihar edebilir yani çünkü vücut bozulmaya başlar. Ya deli gibi estetik verecek ya da testosteron tedavisi deneyecek.

Siz neden bahsediyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…