Verilen bilgi kişisel deneyimlere dayandığı ve kişiden kişiye değişebileceği için böyle bir soru sordum. Benim için fazlasıyla yanlış fakat başkası için de bana yanlış olduğu kadar doğru olabilir. Bir "moderatörün" soru sormasına neden şaşırdınız, anlamadım doğrusu.
Motosiklet konusunda bilinçli fakat teorik ve pratik bilgi konusunda yetersiz olduğunuzu anlıyorum bu mesajdan. Motosiklet sürmek sadece elektroniklere dayalı olarak yapılmaz. Eğitim alınması gerekir. Eğitim alarak da boyunuza ve kilonuza göre istediğiniz motorla sürmeye başlayabilirsiniz.
Sizin başınıza sürekli bunlar geliyor demek ki ki bunların örneğini veriyorsunuz. Gereksiz bir ekleme olmuş.
Söylediklerinizi destekleyebilecek argümanınız Barkın Abi'nin bu videosu mu sadece? Barkın Abi'den eğitim almış, Barkın Abi ile sürmüş insanlarla da motor sürdüm, eğittiği insanlardan da eğitim aldım ve ilk kullandığım motosiklet ABS dışında hiçbir elektroniğe sahip olmayan NC 750 idi. Şimdi ise ortalama 110 beygirlik bir makine kullanıyorum. Bunu çok merak edip, şaşırdığınız için söylüyorum ki anlayın nereden nereye gelinebileceğini.
Barkın Abi'nin anılarına saygımız sonsuz fakat artık işler onun söylediği gibi işlemiyor. Yani en azından eğitim alan insanlar için işler böyle işlemiyor ve arkadaşları da bu işin artık böyle olmadığını, eğitimin eskisinden çok daha ulaşılabilir olduğunu söylüyorlar. Çünkü eğitim, hoca bulmak isteyen için sokağın diğer köşesi kadar yakın.
Sizin başınıza iş geldi, bir şeyler istediğiniz gibi gitmedi diye herkesin deneyimi böyle olacak diye bir şey yok. Kendinizi eski videoları bahane edip insanları artık değişmiş motosiklet dünyası için yanlış yönlendirmeyin.
*Ek olarak, iş yüksek beygirli, yüksek CC'li motosikletlerin elektrikli güvenlik sistemlerinde bitmiyor. Bileğinizde bitiyor. İş güvenlik sistemlerine kalmış olsaydı TCS'lerin, ABS'lerin en haslarına sahip Volvo'larda, Tesla'larda kimse ölmezdi.