Hoşlandığım biri var ve ne yapacağımı bilmiyorum

mehmeterdemersoy

Hectopat
Daha fazla  
Benim cidden hoşlandığım biri var ve ne yapacağımı bilmiyorum. Kısa bir süredir tanışıyoruz aynı okuldayız ve garip ama gördüğümde onu elim ayağıma dolaşıyor ne yapacağımı bilemiyorum. Mesela ona şimdi açılsam çok erken olur tanımaya vakit ayırsam geç olur mu acaba? Ret yemek de beni korkutuyor. Bilmiyorum yaşadınız mı siz de? Nereye yazacağımı da bilemedim. Ha bir de o var birileriyle bu konu hakkında konuşmak istiyorum, konuşuyorum da ama yetmiyor gibi geliyor. O yüzden sizinle de paylaşmak istedim. Yardımcı olursanız mutlu olurum. Önerileriniz benim için değerli.

Bir insanı tanımadan oluşan duyguya aşk değil hayranlık denir. Aşk, tanıdıkça kuvvetlenen hain bir duygudur. İnsanın fiziki özelliklerinden ziyade manevi özelliklerini ön planda tutmaya denir aşk. Yavaş yavaş okşar ruhunuzu. Siz anlamadan, fark etmeden alışkanlıklarınızı değiştirir. Tam manasıyla kendinizi dahi tanıyamamışken başka bir insanı tanımadan böyle bir duyguya kapılmak pek iyi değil hocam. Öncelikle karşınızdaki insanı sıkmadan, aynı zamanda kendi davranışlarınızın dışına çıkmadan muhabbet kurmanız gerekiyor. Günümüzün bayağı bir hak aldığı bu konu hakkında Instagram gibi sosyal medya uygulamalarından bu iş yürümez. Gözlerdedir aşk sözlerde değil. Sözler bir aracıdır. Aranızda muhabbetinizi başlatacak aynı zamanda ileri zaman için bu muhabbeti koyulastiracak şeyler bulmanız gerekiyor. Zamanında uyguladığım ve yararını gördüğüm birbirinize okumanız için kitap verebilirsiniz. Aranızdaki muhabbeti, yakınlığı ve samimiyeti oluşturabilecek güzel bir hamledir. Yavaş yavaş kurarsınız aranızdaki bağı. Fakat bu hamleleri aşık bakış açısıyla yaparsanız çuvallarsınız. Aşkın gözü kördür ve buna kendinizi inandırırsanız tanışma ve muhabbet etme safhasında karşı tarafın yapabileceği ve ilişkinin ileri safhalarını derinden etkileyecek "sözde" kötü davranışları göremezsiniz. Çok samimi olmayın fakat tamamıyla da kurumsal gözükmeyin. Dediğim şekilde muhabbet koyulaşırsa ve son aşamaya yani açılma aşamasına geldiğini anlarsanız
Vereceğiniz kitaplarin içine ufaktan şiirler yazarsınız. Bir nevi açılma sayılabilecek bu hareketin sonucuna göre geleceğinize yön verirsiniz. Önemli olan ise bu anlattıklarımın daha başından tam tersi şeyler olursa uzatmanın ve tutulmanın manası yok. Kimse vazgeçilmez değil. Önemli olan sizsiniz. Önemli olan tanımaktır. Çok sevdiğim ve kullandığım sözde şöyle yazıyor. "Haindir aşk, bir o kadar da can dostu. Ama en güzeli de rüyalara verdiği gönül tokluğu. Fazlasıyla düşünmek ve rüyalardan rüyalara hatta hayallerden hayallere atlayacağınız, her kişide farklı bir senaryo olarak oynanan bu oyuna hoş geldiniz. Umarım her iki taraf içinde güzel şeyler olur.

Son düzenleme:

Ama bir kere kendimi kaptırdım kendimin daha önemli olduğunu kendime inandıramıyorum.

Ama bir kere kendimi kaptırdım kendimin daha önemli olduğunu kendime inandıramıyorum.
Takribi 3.5-4 yıl dediğiniz kısım ile cebelleştim. Size önerdiklerimin aynısını ve benzerlerini fazlasıyla yaptım fakat bir karşılık alamadım. Görmesini istedim, o ise bakmakla yetindi. Uzun süre kendimi çekemedim ondan. Her doğum gününde ona hediyeler aldım, boş vakitlerimde şiir defteri tuttum ve mektup yazdım. Hiçbirini veremedim. Amacım vermek değildi zaten. O'ndan bana kalan ziyadesiyle güzel ''hatıralar'' olarak adlandırabileceğim maddi şeyler istedim. Yaptığım şey mantıklı mı? Kesinlikle hayır. Ben kendime acı vereceğini bile bile, hayatımın belli kısımlarını bir yalana inandıracağımı bile bile yaptım bunları. Dediğimi yapın yaptığımı yapmayın. Gözden uzak olan gönülden de ırak olur sözünü yavaş yavaş yaşamaya başladım. Sigara gibi bağımlılık yaptığını bildiğim halde uzattığım bu yalanı silmeye çalışıyorum. Kimse sizden önemli değil. Size verebileceğim en önemli tavsiye şu ki; Kesinlikle ama kesinlikle bu duygunun gözünüzü kör etmesine izin vermeyin. Hayatın gerçeklerine toz pembe bakmaya başlarsanız geleceğinize hakaret etmiş olursunuz.

Sağolun yardımınız dokundu en azından rahatlamamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…